Precíziós agrárgazdálkodási szakmérnök/szakember szakirányú továbbképzés

JELENTKEZÉSI FELHÍVÁS A 2023. SZEPTEMBERÉBEN INDULÓ


precizios_logo_600x415

KÉPZÉSRE.

 

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2023. AUGUSZTUS 31.


Kiválósági pályázat az SZTE MGK precíziós agrárgazdálkodási szakmérnök/szakember szakirányú továbbképzésére jelentkezők számára

2019. január 1. után szerzett diploma esetén


Díjak:

 

  1. díj 600.000 Ft értékben 100 % tandíjmentesség az SZTE MGK precíziós agrárgazdálkodási szakmérnök/szakember szakirányú továbbképzési szakon
  2. díj 450.000 Ft értékben 75 % tandíjmentesség az SZTE MGK precíziós agrárgazdálkodási szakmérnök/szakember szakirányú továbbképzési szakon
  3. díj 300.000 Ft értékben 50 % tandíjmentesség az SZTE MGK precíziós agrárgazdálkodási szakmérnök/szakember szakirányú továbbképzési szakon

Jelentkezés:

 

A pályázat részletesebb leírása megtekinthető ITT. A részvételhez ki kell tölteni a PÁLYÁZATI ŰRLAPOT és mellékelten be kell nyújtani a dolgozatot pdf formátumban és, amennyiben rendelkezik vele, a dolgozatra kapott bírálatot (bírálatokat) pdf formátumban.

A jelentkezéseket a to.mgk@szte.hu e-mail címre várjuk.

 

A pályázatra 2023. augusztus 27-ig lehet jelentkezni.


Egy friss információ, ami segíthet önnek a döntésben:

Rendkívül kedvező diákhitelt vehet fel a költségei fedezésére (részletek ITT)


A koronavírus sok problémát és nehézséget okozott, de hasznos tapasztalatokkal is járt. Rákényszerített bennünket olyan oktatási módszerek kipróbálására, amelyek hatékonynak bizonyultak, és most ezeknek a tapasztalatoknak a hasznát szeretnénk megosztani a hallgatóinkkal is.


Az új képzésünket ONLINE LEVELEZŐ OKTATÁS (blended learning) formában indítjuk


27224311-1evKG


Ennek az a lényege, hogy az elméleti anyagot távoktatás formájában kapják meg a hallgatók, míg a gyakorlati képzés továbbra is közvetlen részvétellel zajlik olyan helyszínen, ahol a legalkalmasabb a hallgatók és az oktatás minősége szempontjából. Ezzel szemeszterenként 2-4 hosszú hétvégét (akár 100-200 ezer forintot) spórolunk a jelentkezőknek.

De nemcsak az utazási és szállásköltségekről van szó. Egy elfoglalt embernek az idő a legdrágább. Mi időt spórolunk önnek!


Önnek a távoktatás teljes rugalmasságot biztosít. Akkor és annyiszor nézi, olvassa, tanulja a leckéket, ahogy az önnek a legalkalmasabb. Addig gyakorolhatja az ellenőrző feladatokat, amíg jól nem megy - nincs stressz, nincs időkényszer. Az oktatók online és személyes (csoportos) konzultációs lehetőséget biztosítanak.


Előre összeállított letölthető programcsomagot és számítógép hardver ajánlást kínálunk, hogy ön akár a legelső naptól kezdve a képzés lényegét adó adatkezelést és adatfeldolgozást alaposan elsajátíthassa, és másfél év után, diplomával a kezében átfogó tudású precíziós szakmérnökként kezdhessen új karrierbe, ha ez a célja, vagy biztos kézzel irányíthassa a gazdasága precíziós átállását.


Vegyen részt ön is az ország legsikeresebb* precíziós képzésében,ami egyedülálló módon a drónos alkalmazásokat állítja a középpontba!


(* 2020. május 30-án az aktív hallgatók száma alapján.)


A képzés felelős vezetője:

Dr. Sisák István, tudományos főmunkatárs (sisak.istvan@szte.hu)

A képzés technikai vezetője:

Dr. Hupuczi Júlia, általános dékánhelyettes, főiskolai docens (hupuczi.julia@szte.hu)

 

A képzés online levelező rendszerű, a tanulmányi idő 3 félév.

A képzés önköltséges, részletfizetési lehetőséget biztosítunk.

Költségtérítési díj: 200.000 Ft/félév

 

 

 

A képzés célja:

 

Az agrár-digitalizáció megállíthatatlanul terjed. Meggyőződésünk szerint tíz éven belül a piaci viszonyok között működő mezőgazdasági vállalkozások többségében adat-alapú, tudásvezérelt precíziós gazdálkodást folytatnak majd, mert ezt a gazdasági környezet kikényszeríti. A Szegedi Tudományegyetem azoknak kíván segíteni, akik kezdetektől tudatos alakítói akarnak lenni e folyamatnak. Képzésünkben a fő hangsúlyt a drónos monitoringra helyezzük, ami várhatóan a leggyorsabb fejlődés előtt áll a precíziós mezőgazdaságon belül. Ha ön a Magyarországon elérhető legátfogóbb szemléletű képzésben részt kíván venni, várjuk jelentkezését.


dronfoto_a_gyakorlatrol_kisebb


2020 októberében a szakmérnök hallgatók DJI Agras T16 és Phantom 4 Multispectral drónok irányítását gyakorolják a MyActionCam Kft. szakembereivel


Kétévente rendezik Hannoverben a világ legnagyobb mezőgazdasági technológiai szakvásárát, az Agritechnicát. 2019. novemberben a precíziós agrárgazdálkodási szakmérnöki szak első évfolyama is megnézte a kiállítást.

Hallgatóinkkal jövőre is tanulmányi kirándulást teszünk az Agritechnica-ra, amit 2023. november 12. és november 18. között rendeznek (https://www.agritechnica.com/en/).


Vasarhelyi_precizios_szakmernokok_az_Agritechnica_szakvasaron_2019.11.16

 

Ízelítőül álljon itt néhány a hallgatók által készített beszámolókból:

 

Lihi Attila (Topolya) beszámolója

Börcsök András (Bugac) beszámolója

Bárány Tamás (Szeged) beszámolója

Sarkadi Anita (Lőkösháza) beszámolója


Nagy sikerű drónos gazdatalálkozót szerveztünk 2020. február 7-én, amelynek az előadásai megtekinthetők itt.


 

A jelentkezés feltétele:

1.) Agrár szakterületen szerzett BSc, MSc, főiskolai vagy egyetemi diploma. Ebben az esetben precíziós agrárgazdálkodási szakmérnök megnevezésű diplomát kap a végzett hallgató.

2.) Műszaki, informatikai és természettudományi szakterületen szerzett BSc, MSc, főiskolai vagy egyetemi diploma. Ebben az esetben precíziós agrárgazdálkodási szakember megnevezésű diplomát kap a végzett hallgató.A magas színvonalú képzés záloga, hogy munkánkat kiváló céges partnerek támogatják.

A drónos gyakorlati képzésben partnereink a MyActionCam Kft.

A modern gépek és a nagyvállalati rendszerek megismerését az Axiál Kft. segíti.

A precíziós mezőgazdasági jó gyakorlatokat bemutatja és szükség esetén a szakdolgozathoz szükséges precíziós adatbázist biztosítja a Bugaci Aranykalász Zrt.

A precíziós öntözéssel kapcsolatos gyakorlatok szemléltetésében a Magtár Kft. és a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. segít minket.

 

A jelentkezéshez mellékelni kell a felsőfokú végzettséget igazoló oklevél másolatát.

 

Kérjük, hogy a jelentkezéseket elektronikus formában a felveteli.mgk@szte.hu e-mail címre, vagy levélben az SZTE Mezőgazdasági Kar, 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 15. címre küldjék.

 

A jelentkezési lap az intézmény Tanulmányi és Továbbképzési Osztályán személyesen kérhető, illetve ITT letölthető.

A képzés tanterve ITT letölthető.

A képzéshez kapcsolódó szakdolgozati témák letölthetőek ITT.

Bátorító üzenet a szakvezetőtől elolvasható ITT.