Dékáni köszöntő

Tisztelt Látogató,

 

Köszöntöm Hódmezővásárhelyen, Magyarország második legnagyobb területű, mezőgazdaságilag meghatározó jelentőségű településén. Üdvözlöm a legkiválóbb vidéki egyetem, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán.

Városunkban a mezőgazdasági képzés gyökerei 1896-ig, a Magyar Királyi Földműves Iskola megalapításáig nyúlnak vissza, amelyre épülve 1961. február 1-jén jött létre Karunk jogelőd intézménye, a Hódmezővásárhelyi Felsőfokú Mezőgazdasági Technikum.

A több mint száz évre visszatekintő múltunknak köszönhetően az elméleti alapok biztosítására mellett nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlatorientált képzésre. Ennek biztosítéka a Kar jelentős és folyamatosan bővülő szakmai kapcsolatrendszere; jelenleg száznál is több vállalkozás, szakmai szervezet, kutatóintézet, kamarai szervezet vesz részt országszerte a hallgatók gyakorlati képzésében hagyományos, kooperatív és duális formában.

Képzésünk felöleli a teljes agrárvertikumot, a növénytermesztési, az állattenyésztési, valamint kertészeti ismeretek mellett az agrárgazdálkodás és a vidékfejlesztés, továbbá a vadgazdálkodás területét egyaránt. A három alapképzési szak: a Mezőgazdasági mérnöki BSc (magyar és angol nyelven), a Vadgazda mérnöki BSc, a Vidékfejlesztési agrármérnöki BSc és egy mesterképzési szak: a Vidékfejlesztési Agrármérnöki MSc mellett a Kar további felsőoktatási szakképesítési lehetőségeket biztosít az agrárpálya gyakorlatiasabb része iránt érdeklődők számára. Emellett a már felsőfokú végzettséggel rendelkező, az agrártudományok területén másoddiplomát szerezni kívánó szakemberek részére a szakirányú továbbképzéseink biztosítják az élethosszig tartó tanulás lehetőségét.

Kérem, tekintse meg magyar és angol nyelvű képzési kínálatunkat, nyerjen betekintést a Kar kutatási tevékenységébe, ismerje meg hagyományainkat.

Találkozzunk a Szegedi Tudományegyetemen, „Ahol a tudás és a szándék találkozik”. Találkozzunk Hódmezővásárhelyen, a Mezőgazdasági Karon, ahol közös szándékunk, hogy minden tudásunkat a jövő agrárértelmiségi szakembereinek épülésére fordítsuk.Dr. habil. Mikó Edit

dékán

Események

Rendezvénynaptár *