Bezár

Hírarchívum

Juhászverseny
XXXIII. Juhásztalálkozó és főzőverseny

XXXIII. Juhásztalálkozó és főzőverseny

2017. március 27.
2 perc

Az Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar (Hódmezővásárhely) és a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség 2017. május 6-án (szombat) a XXXIII. Szent György-napi Juhásztalálkozó alkalmával ismét hagyományos FŐZŐVERSENYT rendez.

A verseny helyszíne: az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítási területe, Hódmezővásárhely (47-es számú főút, 195. km)

 

A versenyre korra és nemre való tekintet nélkül bárki nevezhet.

 

Nevezési határidő: 2017. április 24.

 

A benevezett versenyzőnek minden kellékről önállóan kell gondoskodnia (alapanyag, fűszerkeverék, főzőedény, tüzelőanyag, tálaló edény, stb.).

A versenyzőnek minimum 5 kg alapanyagot kell biztosítania, melyet előkészített állapotban - alágyújtás előtt - a zsűrinek be kell mutatnia.

Rajtszámot csak az a versenyző kaphat, aki a húsra vonatkozóan a zsűrinek bemutatja a hatósági állatorvos által kiállított - "Állatorvosi bizonyítvány a hús közfogyasztásra való alkalmasságáról" szóló –igazolást, illetve felmutatja a számlát a húsvásárlásról.

A verseny 7 órakor kezdődik. A rendelkezésre álló idő maximum: 4 óra.


A főzőversenyen juh- és kecskehúsból bármilyen ételt lehet elkészíteni.

A verseny értékelése pontozásos módszerrel történik, melyet 3 tagú szakértő bizottság bírál el.



Értékelési szempont: Elérhető pont:
1. Megjelenés (öltözet), higiénia, felszerelés: 1 - 5
2. Az elkészített étel íze, zamata, előkészítése, fűszerezése: 1 - 20
3. Tálalóedény, tálalás: 1 - 5
4. Kulináris megjelenítése: 1 - 10

Elérhető maximális pontszám: 3 x 40 = 120 pont

 

A versenyzőnek a főzés befejeztével az általa választott tálalási módon kóstolót kell felszolgálnia a bíráló bizottságnak, amelyet a fentiek szerint pontoznak.  A fennmaradó mennyiséggel a versenyző szabadon rendelkezik, (baráti körben elfogyaszthatja, szétoszthatja, stb.), arra a rendezőség igényt nem tart és térítést nem fizet.

A versenyzők a részvételért emléklapot, az első három helyezett tárgyjutalmat kap.

 

A főzőverseny jelentkezői maximum 2 db bográccsal vehetnek részt.

 

További információkat nyújt: Gazos Zoltánné

Tel.: 62/532-990

e-mail: gazosne@mgk.u-szeged.hu

 

Minden érdeklődést és nevezést köszönettel várnak a szervezők!


A JELENTKEZÉSI LAP INNEN LETÖLTHETŐ!

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

  • nov
    4
    Vizsgák meghirdetése
    00:01
    00:01
  • dec
    2
    Vizsgákra jelentkezés
    00:01
    00:01
  • dec
    16
    Vizsgaidőszak
    00:01
    00:01
  • dec
    16
    Vizsgaidőszak záróvizsgázó hallgatóknak (MSc, SZT)
    00:01
    00:01

Kapcsolódó hírek