Az Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar (Hódmezővásárhely) és a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség 2017. május 6-án (szombat) a XXXIII. Szent György-napi Juhásztalálkozó alkalmával ismét hagyományos FŐZŐVERSENYT rendez.
A verseny helyszíne: az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítási területe, Hódmezővásárhely (47-es számú főút, 195. km)
A versenyre korra és nemre való tekintet nélkül bárki nevezhet.
Nevezési határidő: 2017. április 24.
A benevezett versenyzőnek minden kellékről önállóan kell gondoskodnia (alapanyag, fűszerkeverék, főzőedény, tüzelőanyag, tálaló edény, stb.).
A versenyzőnek minimum 5 kg alapanyagot kell biztosítania, melyet előkészített állapotban - alágyújtás előtt - a zsűrinek be kell mutatnia.
Rajtszámot csak az a versenyző kaphat, aki a húsra vonatkozóan a zsűrinek bemutatja a hatósági állatorvos által kiállított - "Állatorvosi bizonyítvány a hús közfogyasztásra való alkalmasságáról" szóló –igazolást, illetve felmutatja a számlát a húsvásárlásról.
A verseny 7 órakor kezdődik. A rendelkezésre álló idő maximum: 4 óra.
A főzőversenyen juh- és kecskehúsból bármilyen ételt lehet elkészíteni.
A verseny értékelése pontozásos módszerrel történik, melyet 3 tagú szakértő bizottság bírál el.
Értékelési szempont: |
Elérhető pont: |
1. Megjelenés (öltözet), higiénia, felszerelés: |
1 - 5 |
2. Az elkészített étel íze, zamata, előkészítése, fűszerezése: |
1 - 20 |
3. Tálalóedény, tálalás: |
1 - 5 |
4. Kulináris megjelenítése: |
1 - 10 |
Elérhető maximális pontszám: 3 x 40 = 120 pont
A versenyzőnek a főzés befejeztével az általa választott tálalási módon kóstolót kell felszolgálnia a bíráló bizottságnak, amelyet a fentiek szerint pontoznak. A fennmaradó mennyiséggel a versenyző szabadon rendelkezik, (baráti körben elfogyaszthatja, szétoszthatja, stb.), arra a rendezőség igényt nem tart és térítést nem fizet.
A versenyzők a részvételért emléklapot, az első három helyezett tárgyjutalmat kap.
A főzőverseny jelentkezői maximum 2 db bográccsal vehetnek részt.
További információkat nyújt: Gazos Zoltánné
Tel.: 62/532-990
e-mail: gazosne@mgk.u-szeged.hu
Minden érdeklődést és nevezést köszönettel várnak a szervezők!
A JELENTKEZÉSI LAP INNEN LETÖLTHETŐ!