I._Kari_Nyilt_Nap_borito

Új alapképzési szak indul az SZTE Mezőgazdasági Karán

November 19-én az I. Kari nyílt napra várjuk az érdeklődőket, amelyen alapképzési és felsőoktatási szakképzési portfóliónkat mutatjuk be.

Új alapképzési (BSc) szak indul az SZTE Mezőgazdasági Karán, agrár- és üzleti digitalizáció elnevezéssel.


Erről és a 2022/2023-as felvételi eljárásban meghirdetett további képzéseinkről is tájékozódhatnak az érdeklődő középiskolás diákok a 2021. november 19-én, délelőtt 10 órakor kezdődő Nyílt Napunkon. A felvételi jelentkezés online történik, a www.felvi.hu oldalon, amelyet 2022. február 15-ig tehetnek meg az érintettek.


A hódmezővásárhelyi Karon az agrár- és üzleti digitalizáció alapképzési szak mellett alapképzésben és felsőoktatási szakképzésben is három-három szakot indítunk: alapképzésben (BSc) nappali és levelező tagozaton is lehet jelentkezni a mezőgazdasági mérnöki, a vadgazda mérnöki, illetve a vidékfejlesztési agrármérnöki szakra. A mezőgazdasági mérnöki alapképzési szakot nappali tagozaton magyar és angol nyelven is elindítjuk. Az alapképzési szakokon nappali tagozaton duális és kooperatív képzési formában is elsajátíthatják ismereteiket a hallgatók.


Fontos tudni, hogy ha valaki alapképzésre jelentkezik, akkor legalább egy tárgyból emelt szintű érettségi vizsgát kell tenni a sikeres felvételihez, ugyanakkor, ha valaki már rendelkezik oklevéllel, akkor nem kell újra érettségiznie, a pontszámát az oklevél minősítése alapján számítják ki a jelentkezéskor.


A felsőoktatási szakképzésben (FOSZ) nappali és levelező tagozatra is jelentkezhetnek a legalább középszintű érettségivel rendelkező diákok a gyógy- és fűszernövények, a mezőgazdasági, valamint a ménesgazda képzésekre, szintén a www.felvi.hu elektronikus jelentkezési felületen. A felsőoktatási szakképzésben, nappali tagozaton kooperatív képzési formában is tanulhatnak Karunk hallgatói.


November 19-ei I. Kari nyílt napunkon, 10 órától Dr. Mikó Edit, az SZTE Mezőgazdasági Karának dékánja köszönti az egybegyűlteket a Sófalvy előadóteremben, majd Bordé Ádám tanársegéd tart előadást „A mikrobák színes világa - Mikrobiológia a mezőgazdasági kutatásokban” címmel. 11 órától Dr. Komarek Levente oktatási dékánhelyettes prezentációval színesített előadását hallhatják az érdeklődők Karunk képzéseiről. 11 óra 40 perctől Dr. Hupuczi Júlia tudományos munkatárs beszél majd a duális és kooperatív képzésről a Mezőgazdasági Karon, végül „Tájékoztatás a felvételi eljárásról” címmel Mészárosné Herbich Katalin, a Tanulmányi és Továbbképzési Osztály vezetője mondja el a jelentkezéssel kapcsolatos részleteket a középiskolás diákoknak.


A részletes program ITT letölthető

Események

Rendezvénynaptár *