Jelentkezz vidékfejlesztési agrármérnöki mesterszakra

JELENTKEZZ VIDÉKFEJLESZTÉSI AGRÁRMÉRNÖKI MESTERSZAKRA

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara, Hódmezővásárhelyen 2019. februárjától, keresztféléves képzésben Vidékfejlesztési agrármérnöki mesterszakot (MSc) indít.

A négy féléves képzésre 2018. október második felétől november 15-ig lehet jelentkezni elektronikus úton a felvi.hu felületen nappali és levelező tagozatra, államilag támogatott és önköltséges formára egyaránt.

 

Felvételt nyerhetnek az agrár- gazdaságtudományi, természettudományi és társadalomtudományi képzési területen szerzett alapdiplomával rendelkezők.

 

A vidékfejlesztési agrármérnökök az erőforrások optimális felhasználását biztosító termelő, elosztó és szabályozási, valamint a termeléssel, a szolgáltatásokkal összefüggő szervezési és irányítási folyamatokat felügyelik. A hallgatók részletesen megismerik az európai és a magyarországi vidék- és területfejlesztés működésének sajátosságait (a mezőgazdaság vidékmegtartó és fejlesztő szerepét) és a sajátosságok okait, a mezőgazdasági és vidékfejlesztési szakigazgatás rendszerét és működését. Alkalmasak lesznek tervező-fejlesztő mérnöki, kutatói, illetve vezetői munkakörök betöltésére. Képesek lesznek pályázatok írására, projektek menedzselésére, szaktanácsadási feladatok ellátására.

A végzett mérnökök felkészültek lesznek tanulmányaik doktori képzésben történő folytatására.

 

Letölthető anyagok:


A jelentkezéssel és képzéssel kapcsolatos további felvilágosítást nyújt karunk Tanulmányi és Továbbképzési Osztálya az alábbi elérhetőségeken:

Személyesen: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy u. 15.

E-mailen: to@mgk.u-szeged.hu

Telefonon: 62/532-990

Események

Rendezvénynaptár *