juhaszverseny

Juhásztalálkozó főzőverseny felhívás

Az Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar (Hódmezővásárhely) és a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség 2018. május 12-én (szombat) a XXXIV. Szent György-napi Juhásztalálkozó alkalmával ismét hagyományos Főzőversenyt rendez.

A verseny helyszíne: az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítási területe, Hódmezővásárhely (47-es számú főút, 195. km)


A versenyre korra és nemre való tekintet nélkül bárki nevezhet.


Nevezési határidő: 2018. május 02.


A benevezett versenyzőnek minden kellékről önállóan kell gondoskodnia (alapanyag, fűszerkeverék, főzőedény, tüzelőanyag, tálaló edény, stb.).

A versenyzőnek minimum 5 kg alapanyagot kell biztosítania, melyet előkészített állapotban - alágyújtás előtt - a zsűrinek be kell mutatnia.

Rajtszámot csak az a versenyző kaphat, aki a húsra vonatkozóan a zsűrinek bemutatja a hatósági állatorvos által kiállított - "Állatorvosi bizonyítvány a hús közfogyasztásra való alkalmasságáról" szóló – igazolást, illetve felmutatja a húsvásárlásról szóló bizonylatot.

A verseny 7 órakor kezdődik. A rendelkezésre álló idő maximum: 4 óra.


A főzőversenyen juh- és kecskehúsból bármilyen ételt lehet elkészíteni.


A verseny értékelése pontozásos módszerrel történik, melyet 3 tagú szakértő bizottság bírál el.Értékelési szempont: Elérhető pont:
1.
Megjelenés (öltözet), higiénia, felszerelés: 1 - 5
2.
Az elkészített étel íze, zamata, előkészítése, fűszerezése: 1 - 20
3.
Tálalóedény, tálalás: 1 - 5
4.
Kulináris megjelenítése: 1 - 10

Elérhető maximális pontszám: 3 x 40 = 120 pont


A versenyzőnek az ételkészítés befejeztével az általa választott tálalási módon kóstolót kell felszolgálnia a bíráló bizottságnak, amelyet a fentiek szerint pontoznak. A fennmaradó mennyiséggel a versenyző szabadon rendelkezik, (baráti körben elfogyaszthatja, szétoszthatja, stb.), arra a rendezőség igényt nem tart és térítést nem fizet. A versenyzők a részvételért emléklapot, az első három helyezett tárgyjutalmat kap.


A főzőverseny jelentkezői maximum 2 db bográccsal vehetnek részt.


További információ és jelentkezés: Gazos Zoltánné

Tel.: 62/532-990


A jelentkezési lap [innen letölthető]


Minden érdeklődést és nevezést köszönettel várnak a szervezők!

Események

Rendezvénynaptár *