Az Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar (Hódmezővásárhely) és a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség 2018. május 12-én (szombat) a XXXIV. Szent György-napi Juhásztalálkozó alkalmával ismét hagyományos Főzőversenyt rendez.
A verseny helyszíne: az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítási területe, Hódmezővásárhely (47-es számú főút, 195. km)
A versenyre korra és nemre való tekintet nélkül bárki nevezhet.
Nevezési határidő: 2018. május 02.
A benevezett versenyzőnek minden kellékről önállóan kell gondoskodnia (alapanyag, fűszerkeverék, főzőedény, tüzelőanyag, tálaló edény, stb.).
A versenyzőnek minimum 5 kg alapanyagot kell biztosítania, melyet előkészített állapotban - alágyújtás előtt - a zsűrinek be kell mutatnia.
Rajtszámot csak az a versenyző kaphat, aki a húsra vonatkozóan a zsűrinek bemutatja a hatósági állatorvos által kiállított - "Állatorvosi bizonyítvány a hús közfogyasztásra való alkalmasságáról" szóló – igazolást, illetve felmutatja a húsvásárlásról szóló bizonylatot.
A verseny 7 órakor kezdődik. A rendelkezésre álló idő maximum: 4 óra.
A főzőversenyen juh- és kecskehúsból bármilyen ételt lehet elkészíteni.
A verseny értékelése pontozásos módszerrel történik, melyet 3 tagú szakértő bizottság bírál el.
|
Értékelési szempont: |
Elérhető pont: |
1.
|
Megjelenés (öltözet), higiénia, felszerelés: |
1 - 5 |
2.
|
Az elkészített étel íze, zamata, előkészítése, fűszerezése: |
1 - 20 |
3.
|
Tálalóedény, tálalás: |
1 - 5 |
4.
|
Kulináris megjelenítése: |
1 - 10 |
Elérhető maximális pontszám: 3 x 40 = 120 pont
A versenyzőnek az ételkészítés befejeztével az általa választott tálalási módon kóstolót kell felszolgálnia a bíráló bizottságnak, amelyet a fentiek szerint pontoznak. A fennmaradó mennyiséggel a versenyző szabadon rendelkezik, (baráti körben elfogyaszthatja, szétoszthatja, stb.), arra a rendezőség igényt nem tart és térítést nem fizet. A versenyzők a részvételért emléklapot, az első három helyezett tárgyjutalmat kap.
A főzőverseny jelentkezői maximum 2 db bográccsal vehetnek részt.
További információ és jelentkezés: |
Gazos Zoltánné |
|
Tel.: 62/532-990 |
|
|
A jelentkezési lap [innen letölthető]
Minden érdeklődést és nevezést köszönettel várnak a szervezők!