Kép

FOLYTASSUK...MESTER SZINTEN, MESTERFOKON - VIDÉKFEJLESZTÉSI AGRÁRMÉRNÖKI MSC SZAK INDUL HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara Hódmezővásárhelyen 2018. februárjától, keresztféléves képzésben Vidékfejlesztési agrármérnöki mesterszakot (MSc) indít. A négy féléves képzésre 2017. október második felétől november 15-ig lehet jelentkezni elektronikus úton a felvi.hu felületen nappali és levelező tagozatra, államilag támogatott és önköltséges formára egyaránt.
Felvételt nyerhetnek az agrár- gazdaságtudományi, természettudományi és társadalomtudományi képzési területen szerzett alapdiplomával rendelkezők.
A vidékfejlesztési agrármérnökök az erőforrások optimális felhasználását biztosító termelő, elosztó és szabályozási, valamint a termeléssel, a szolgáltatásokkal összefüggő szervezési és irányítási folyamatokat felügyelik. A hallgatók részletesen megismerik az európai és a magyarországi vidék- és területfejlesztés működésének sajátosságait (a mezőgazdaság vidékmegtartó és fejlesztő szerepét) és a sajátosságok okait, a mezőgazdasági és vidékfejlesztési szakigazgatás rendszerét és működését. Alkalmasak lesznek tervező-fejlesztő mérnöki, kutatói, illetve vezetői munkakörök betöltésére. Képesek lesznek pályázatok írására, projektek menedzselésére, szaktanácsadási feladatok ellátására. A végzett mérnökök felkészültek lesznek tanulmányaik doktori képzésben történő folytatására.
A jelentkezéssel és képzéssel kapcsolatos további felvilágosítást nyújt karunk Tanulmányi és Továbbképzési Osztálya az alábbi elérhetőségeken:

  • személyesen: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy u. 15.
  • e-mailen: to@mgk.u-szeged.hu
  • telefonon: 62/532-990


JELENTKEZŐK FIGYELEM! JELENTKEZŐK FIGYELEM! JELENTKEZŐK FIGYELEM!

A [felvi (felvételi tájékoztató) honlapon] a Vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzési (MSc) szak képzési helyszíneként Szeged van feltüntetve. Tájékoztatjuk a felvételire jelentkezőket, hogy a Vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzési (MSc) szakot a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar indítja 2018 februári kezdéssel Hódmezővásárhelyen. Ebből kifolyólag az oktatás és a a hallgatók adminisztrációja is Hódmezővásárhelyen lesz.

Események

Rendezvénynaptár *