Bezár

Hírarchívum

juhaszverseny2010_024

XXXII. Juhásztalálkozó és főzőverseny

XXXII. Juhásztalálkozó és főzőverseny

2016. április 18.
2 perc

F E L H Í V Á S

 

Az Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar (Hódmezővásárhely) és

a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség

2016. május 22-én (vasárnap) a XXXII. Juhásztalálkozó alkalmával ismét hagyományos

 

FŐZŐVERSENYT

rendez.

 

A verseny helyszíne: az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítási területe, Hódmezővásárhely (47-es számú főút, 195. km)

 

A versenyre korra és nemre való tekintet nélkül bárki nevezhet.

 

Nevezési határidő: 2016. május 10.

 

A benevezett versenyzőnek minden kellékről önállóan kell gondoskodnia (alapanyag, fűszerkeverék, főzőedény, tüzelőanyag, tálaló edény, stb.).

A versenyzőnek minimum 5 kg alapanyagot kell biztosítania, melyet előkészített állapotban - alágyújtás előtt - a zsűrinek be kell mutatnia.

Rajtszámot csak az a versenyző kaphat, aki a húsra vonatkozóan a zsűrinek bemutatja a hatósági állatorvos által kiállított - "Állatorvosi bizonyítvány a hús közfogyasztásra való alkalmasságáról" szóló –igazolást, illetve felmutatja a számlát a húsvásárlásról.

A verseny 7 órakor kezdődik. A rendelkezésre álló idő maximum: 4 óra.

Jelentkezési lap innen letölthető.

 

 A főzőversenyen juh- és kecskehúsból bármilyen ételt lehet elkészíteni.

A verseny értékelése pontozásos módszerrel történik, melyet 3 tagú szakértő bizottság bírál el.

 

Értékelési szempont: Elérhető pont:

1. Megjelenés (öltözet), higiénia, felszerelés: 1 -  5

2. A főzött étel íze, zamata. Az étel előkészítése, fűszerezése: 1 - 20

3. Tálalóedény, tálalás: 1 -  5

4. Kulináris megjelenítése: 1 - 10

 

Elérhető maximális pontszám: 3 x 40 = 120 pont

 

A versenyzőnek a főzés befejeztével az általa választott tálalási módon kóstolót kell felszolgálnia a bíráló bizottságnak, amelyet a fentiek szerint pontoznak.  A fennmaradó mennyiséggel a versenyző szabadon rendelkezik, (baráti körben elfogyaszthatja, szétoszthatja, stb.), arra a rendezőség igényt nem tart és térítést nem fizet.

A versenyzők a részvételért emléklapot, az első három helyezett tárgyjutalmat kap.

 

A főzőverseny jelentkezői maximum 2 db bográccsal vehetnek részt.

 

További információkat nyújt: Gazos Zoltánné

Tel.: 62/532-990

e-mail: gazosne@mgk.u-szeged.hu

 

Minden érdeklődést és nevezést köszönettel várnak a szervezők!

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

  • sze
    9
    Szorgalmi időszak
    00:01
    00:01
  • nov
    4
    Vizsgák meghirdetése
    00:01
    00:01
  • nov
    25
    Kreditátvitel (MODULO-n)
    00:01
    00:01
  • dec
    2
    Oktatói munka hallgatói véleményezése
    00:01
    00:01

Kapcsolódó hírek