F E L H Í V Á S
Az Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar (Hódmezővásárhely) és
a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség
2016. május 22-én (vasárnap) a XXXII. Juhásztalálkozó alkalmával ismét hagyományos
FŐZŐVERSENYT
rendez.
A verseny helyszíne: az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítási területe, Hódmezővásárhely (47-es számú főút, 195. km)
A versenyre korra és nemre való tekintet nélkül bárki nevezhet.
Nevezési határidő: 2016. május 10.
A benevezett versenyzőnek minden kellékről önállóan kell gondoskodnia (alapanyag, fűszerkeverék, főzőedény, tüzelőanyag, tálaló edény, stb.).
A versenyzőnek minimum 5 kg alapanyagot kell biztosítania, melyet előkészített állapotban - alágyújtás előtt - a zsűrinek be kell mutatnia.
Rajtszámot csak az a versenyző kaphat, aki a húsra vonatkozóan a zsűrinek bemutatja a hatósági állatorvos által kiállított - "Állatorvosi bizonyítvány a hús közfogyasztásra való alkalmasságáról" szóló –igazolást, illetve felmutatja a számlát a húsvásárlásról.
A verseny 7 órakor kezdődik. A rendelkezésre álló idő maximum: 4 óra.
Jelentkezési lap innen letölthető.
A főzőversenyen juh- és kecskehúsból bármilyen ételt lehet elkészíteni.
A verseny értékelése pontozásos módszerrel történik, melyet 3 tagú szakértő bizottság bírál el.
Értékelési szempont: Elérhető pont:
1. Megjelenés (öltözet), higiénia, felszerelés: 1 - 5
2. A főzött étel íze, zamata. Az étel előkészítése, fűszerezése: 1 - 20
3. Tálalóedény, tálalás: 1 - 5
4. Kulináris megjelenítése: 1 - 10
Elérhető maximális pontszám: 3 x 40 = 120 pont
A versenyzőnek a főzés befejeztével az általa választott tálalási módon kóstolót kell felszolgálnia a bíráló bizottságnak, amelyet a fentiek szerint pontoznak. A fennmaradó mennyiséggel a versenyző szabadon rendelkezik, (baráti körben elfogyaszthatja, szétoszthatja, stb.), arra a rendezőség igényt nem tart és térítést nem fizet.
A versenyzők a részvételért emléklapot, az első három helyezett tárgyjutalmat kap.
A főzőverseny jelentkezői maximum 2 db bográccsal vehetnek részt.
További információkat nyújt: Gazos Zoltánné
Tel.: 62/532-990
e-mail: gazosne@mgk.u-szeged.hu
Minden érdeklődést és nevezést köszönettel várnak a szervezők!