Laboratóriumunk két részlegén a következő vizsgálatok közül választhat:
A vizsgált termék
|
A vizsgált jellemző
|
A vizsgálati módszer
|
Takarmányok és alapanyagaik
|
Szárazanyag/nedvességtartalom
|
MSZ ISO 6496:2001
|
Nyershamu
|
MSZ ISO 5984:1992
|
Nyersfehérje
|
MSZ EN ISO
5983-2:2009
(Kjeldahl)
|
Nyerszsír
|
MSZ 6830/6 (Soxhlet)
|
Nyersrost
|
MSZ EN ISO
6865:2001
(Gerhardt Fibretherm FT12 rost- és rostfrakció meghatározó készülék)
|
Rostfrakciók (NDF, ADF, ADL)
|
MSZ EN ISO
16472:2006
MSZ EN ISO 13906:2009
Gerhardt Fibretherm FT12 rost- és rostfrakció meghatározó készülék
|
β-karotin
|
MSZ 6830/14-84 (UV-1900 UV-VIS-NIR spektrofotométer )
|
Keményítő
|
MSZ 6830/18 (PL-1 körpolariméter)
|
Tej
|
Fehérje
|
Lactoscope FTIR
|
Zsír
|
Laktóz
|
SNF (zsírmentes szárazanyag)
|
Sűrűség
|
Zsírsavprofil
|
Shimadzu Nexis GC-2030
|