Véradás

Egyetemi véradás az év 100. napján 300 életet mentenének meg az SZTE polgárai

A Szegedi Tudományegyetem számára kiemelten fontos, hogy az egyetem polgárai tegyenek a közösségért, a városért, ahol élnek, tanulnak és dolgoznak. Éppen ezért 2018. április 10-én, az év 100. napján kísérletet tesznek arra, hogy több mint száz sikeres véradással hívják fel a figyelmet a rendszeres véradás fontosságára.

Április 10-én, az év 100. napján az egyetem polgárai – hallgatók, oktatók és egyetemi dolgozók - 10 és 17 óra között adhatnak vért az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban (Szeged, Ady tér 10.). A véradók időpontot is foglalhatnak maguknak az http://www.ovsz.hu/idopontfoglalas weboldalon, de előzetes regisztráció nélkül is lehet vért adni - összesen 10 ágyon zajlik majd a véradás, amelyből 2 ágyat fenntartanak a regisztráció nélkül érkező véradók számára.
A véradáson részt vehet minden 18 év feletti egyetemi polgár, így a külföldi hallgatók is, amennyiben magyar TAJ- és lakcímkártyával jelentkeznek – ezt a kettőt fel kell mutatni véradáskor a személyigazolvánnyal vagy útlevéllel együtt.
A véradók értékes ajándékokat kapnak: belépőt a Szent Erzsébet Mórahalmi fürdőbe, a borháló kedvezményes kuponját, valamint SZTE-s napszemüveget. Az első 150 véradó pedig a Napfényfürdő Aquapolisz kedvezményes belépőjét is megkapja.
A véradónap végén, 17.15-től a résztvevők között értékes nyereményeket sorsolnak ki. A fődíj egy utazás, amelyet a Proko Travel ajánlott fel. Ezenkívül gazdára talál a Borháló ajándékcsomagja, pizza a Lucky Pizzériától, egy vacsora a Classic Café felajánlásában két főre.
A véradást az Országos Vérellátó Szolgálat és a Szegedi Tudományegyetem szervezi azzal a nemtitkolt céllal, hogy ezen a napon legalább 300 életet megmenthessenek.

Események

Rendezvénynaptár *