Kollégiumi tájékoztató

Kollégiumi tájékoztató


A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara a kollégiumával együtt Hódmezővásárhely központjában, egy csodálatosan parkosított udvarban található. A Kar épületegysége az Andrássy utca felől, a kollégium négyemeletes épülete a Petőfi utca felől közelíthető meg. A kollégiumot igénybe vevők számára zárt udvaron parkolási lehetősége van.


1

 

 

A kollégium közel háromszáz férőhelyével a Mezőgazdasági Kar nappali és levelező tagozatos hallgatóinak biztosít egész évben kollégiumi férőhelyet, a következő szolgáltatásokat nyújtva:

  • a hallgatói szinteken 3 ágyas szobák várják a hallgatókat, amelyek folyamatosan igyekeznek kielégíteni a lakók elvárt igényeit,
  • minden szoba asztallal, székekkel, beépített szekrényekkel van felszerelve,
  • a közlekedő folyosókon (elején és végén) közös fürdők, mosdók és WC-k állnak a hallgatók rendelkezésére,
  • a közös helyiségeket a takarítók, a hallgatói szobákat az ott lakó hallgatók takarítják,
  • emeletenként egy automata mosógép segíti a mosást, és porszívók a takarítást,
  • minden emeleten konyhák vannak mikro sütővel, hűtővel és elektromos tűzhellyel felszerelve,
  • ágyneműt (paplan, párna, lepedő, huzatok) a kollégium nem biztosít, a hallgatóknak kell róla gondoskodni, amelyeknek használata ugyanakkor kötelező,
  • a kollégiumban kamerával felszerelt beléptető rendszer és 24 órás portaszolgálat működik,
  • a portán külön ablaknál történik a hallgatói ügyintézés,
  • a szabadidő hasznos eltöltésére a kollégium kiterjedt zöldövezettel rendelkezik, illetve több olyan hely, helyiség áll a hallgatók rendelkezésére, melyek a sport és a kulturális tevékenységek lebonyolítását segítik:

· kollégiumi társalgó a földszinten (előadások, vetítések, stb.),

· internetes szoba a porta mellett,

· UV klub a pincében,

· kondicionáló terem,

· tornaterem


32

 

A kollégiumban saját konyhával étterem működik. Naponta többféle menüből, vagy a'la carte étlapból lehet választani. Az étterem 11.00 és 15.00 óra között várja a vendégeket. Igény szerint a kollégiumban lakó vendégeknek hétvégén is tudunk étkezést biztosítani.


45

 

 

A kollégiumban Kollégiumi Bizottság működik, mely bizottság irányításával, tevékenységével, szervezői munkájával teszi színessé a kollégiumi életet. A Kollégiumi Bizottság évente kétszer hívja össze a kollégium hallgatóit, ahol a közgyűlésen beszámol a saját munkájáról, a kollégiumban történtekről, és ha aktuális, megválasztja új vezetőit.

 

A Kollégiumi Bizottság szorosan együttműködik a kari Hallgatói Önkormányzattal, és közösen szervezik a kari-kollégiumi programokat (gólyatábor, szintek közötti vetélkedő, E-coli, sárgulás, sárgulási bál, stb.)

 

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar kollégiuma nagy örömmel vár minden olyan hallgatót, aki részese szeretne lenni egy vidám, barátságos és összetartó közösségnek.

 

Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar Kollégium

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Petőfi út 10-12.