_borito_Gazdalkodj_okosan_aprilis_11

Ösztöndíjat nyerhetnek a Gazdálkodj okosan! pályázat legeredményesebb résztvevői

Harmincegyféle témából választhatnak azok, akik elindulnak az SZTE Mezőgazdasági Kar esszéíró pályázatán.

Gazdálkodj okosan! címmel az SZTE Mezőgazdasági Kara idén 15. alkalommal hirdeti meg esszéíró pályázatát a kar tehetséggondozó programjának részeként.


A középiskolásoknak szóló versenyfelhívásra legalább 15 oldal terjedelmű dolgozatokkal jelentkezhetnek a diákok az agrárium széles témaköréből merített témákkal.

A gyógynövények feldolgozásától a genetikailag módosított növények termesztésén keresztül az egészséges élelmiszertermelésen át a biotermékekről, a víz szerepéről vagy akár a társ- és hobbiállatok tartásáról is írhatnak a tanulók. Az esszéket, illetve az esettanulmányokat magyar nyelven, gépelve, illusztrálva, legfeljebb 25 oldal terjedelemben várjuk 2022. április 11-éig az antalicz.zoltanne@mgk.u-szeged.hu e-mail címre, vagy a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar, 6800 Hódmezővásárhely Andrássy u. 15. számú épületébe eljuttatva „Gazdálkodj okosan!” megjelöléssel.


A legjobb esszékért a pályázók ösztöndíjat illetve ajándékcsomagokat kaphatnak. Az 1. helyezett 100.000 Ft, a 2. helyezett 75.000 Ft, a 3. helyezett 50.000 Ft ösztöndíjat nyerhet, melyet a kar hallgatójaként fog megkapni.


A pályázat eredményhirdetése 2022. április 22-én, 10.00 órakor lesz Karunk Sófalvy előadótermében.


A részletes pályázati kiírás ITT letölthető

Események

Rendezvénynaptár *