boritokep

Martinique szigetéről érkeztek látogatók a Mezőgazdasági Karra

Franciaország tengerentúli megyéjéből, a Martinique-i Le Robert-ből érkezett szakmai tanulmányútra Edmonise GUION-FIRMIN, a Le Robert Mezőgazdasági Technikum (https://eplefpa-lerobert.educagri.fr) közgazdaságtan tanára, valamint Celine FIRMIN, az intézmény állatorvosi asszisztense.

 

2022-ben jött létre együttműködés, Dr. Somogyi Norbert főiskolai docens, a Párizsi Magyar Nagykövetség TÉT-attaséjának közreműködésével az SZTE MGK és a la Robert-i agrárszakképző intézmény között. Az együttműködés keretében két technikus hallgató az AASZC Fodor József Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola közreműködésével Szegeden tölti kötelező kettő hónapos gyakorlatát, amely a jó alkalmat adott arra, hogy a kísérőtanárok Karunkat is meglátogassák.

 

A látogatás keretében az együttműködés további területeiről egyeztetett a vendégekkel Gera Magdolna kari Erasmus+ koordinátor és Dr. Jani Péter hivatalvezető, majd a látogatók megtekintették a Kovács Gábor Takarmányvizsgáló Laboratóriumban folyó munkát, ahol Dr. Süli Ágnes főiskolai docens, a laboratórium vezetője vezette körbe a francia Kollégákat.