Vidékfejlesztési agrármérnöki MSc szak indul Hódmezővásárhelyen

Tisztelt Cégvezető, Kedves Partnerünk!


A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara 2018. februárjától Vidékfejlesztési agrármérnöki mesterszak (MSc), 2018. szeptemberétől pedig Vidékfejlesztési agrármérnöki alapszak (BSc) képzést indít nappali és levelező tagozaton.

A képzés célja olyan vidékfejlesztési agrármérnökök képzése, akik képesek a termeléssel, szolgáltatással, szaktanácsadással összefüggő szervezési, irányítási, adminisztratív és logisztikai feladatok ellátására. A hallgatók részletesen megismerik az európai és a magyarországi vidék- és területfejlesztés működésének sajátosságait (a mezőgazdaság vidékmegtartó és fejlesztő szerepét) és a sajátosságok okait, a mezőgazdasági és vidékfejlesztési szakigazgatás rendszerét és működését. A végzett mérnököknek rendelkeznie kell a vidékfejlesztés európai uniós normák szerinti értelmezéséhez, vidékfejlesztési programok tervezéséhez, lebonyolításához szükséges szakismeretekkel.

A két szak tantervét azok indítása előtt a képzési és kimeneti követelményeket tartalmazó hatályos kormányrendelet keretei között szeretnénk áttekinteni és a releváns munkaerőpiaci elvárások szerint kialakítani.

Ennek érdekében tisztelettel számítunk az Ön véleményére is.

Események

Rendezvénynaptár *