boritokep

Több mint ötven friss diplomás ünnepelhetett az SZTE Mezőgazdasági Kar nyári diplomaátadóján

Búcsúztunk a Kar nyugdíjba vonuló kollégájától, Dr. Csontos Györgyi, főiskolai docenstől is.

Az SZTE Mezőgazdasági Kar 66. Diplomaátadó Ünnepi Tanácsülésén összesen 51 végzett hallgató kapta meg diplomáját, közülük 21-en kiváló minősítéssel. Az ünnepségen a gyógy- és fűszernövények felsőoktatási szakképzési szakon, a ménesgazda felsőoktatási szakképzési szakon, a mezőgazdasági felsőoktatási szakképzési szakon, a mezőgazdasági mérnöki alapképzési szakon (magyar és angol nyelven), a vadgazda mérnöki alapképzési szakon, a gyógy- és fűszernövény-termesztő és -feldolgozó szakirányú továbbképzési szakon, a precíziós agrárgazdálkodási szakirányú továbbképzési szakon, a mezőgazdasági értékbecslő szakirányú továbbképzési szakon, a vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzési szakon, továbbá a növényvédelmi szakmérnök szakirányú továbbképzési szakon végzett hallgatók vehették át diplomájukat.

A Kar nyári diplomaátadóján Dr. habil. Mikó Edit, az SZTE Mezőgazdasági Kar dékánja mondott köszöntőt.


IMG_6980


IMG_6983


„Széles azoknak a palettája, akik ma átvehetik diplomájukat kezdve a felsőoktatási szakképzésen át a mesterképzésig. Több szakmérnöki területen is adunk át oklevelet azoknak a szakembereknek, akik már rendelkeznek alap- vagy mesterdiplomával, de úgy döntöttek, hogy nem állnak meg, hanem a tanulást választották. Azzal indítom útjukra őket, hogy ne hagyják abba az ismeretszerzést, mert minden változik körülöttünk, és ezeket a változásokat le kell követni a jövőben. Aki lemarad, az kimarad – mondják. Nagyon kemény tanítómester a környezet- és éghajlatváltozás. Fontos ismerni a technológia változását is, vagy a változó mezőgazdasági szabályozásokat, hiszen azok nem ismerése nem mentesít minket az alól, ha vétséget követünk el. Mindig naprakésznek kell lennünk” – mondta az ünnepség előtt adott interjújában Dr. habil. Mikó Edit, dékán.


DSC_6510


DSC_6540


Legidősebb friss diplomásunk 62 éves. A végzett hallgatók közül 4-en külföldiek, ők Kínába és Ghánába viszik haza a nálunk megszerzett szaktudást.


DSC_6535


A végzős hallgatók nevében Kerékgyártó Kitti, okleveles vidékfejlesztő agrármérnök mondott köszöntőt.


DSC_6585


„A most megszerzett diplomámhoz sokféle tevékenység kapcsolódhat, sok lehetőséget ad, akár a továbbtanulásra is. Van mezőgazdasági kötődésem a családomban is, eredetileg ezért választottam ezt a szakot, mert szerettem volna az agráriumhoz kapcsolódó ismereteket szerezni, de nem mezőgazdasági mérnökként, így esett a döntésem a vidékfejlesztésre. Összességében öt és fél év egyetemi képzésen vagyok túl, ez a második diplomám, ezért egy évet mindenképpen szeretnék pihenni, de azután elképzelhető, hogy folytatom a tanulmányaimat” – mondta Kerékgyártó Kitti, okleveles vidékfejlesztő agrármérnök.


DSC_6583


DSC_6597


Az ünnepségen nyugdíjba vonuló kollégánkat, Dr. Csontos Györgyit, az SZTE Mezőgazdasági Kar, Növénytudományi és Környezetvédelmi Intézetének főiskolai docensét is köszöntöttük.


IMG_6995


DSC_6604


Az ünnepségen készült FOTÓGALÉRIA ITT letölthető.