tanevnyito_foto

Tanévnyitó Ünnepi Tanácsülés

A Szegedi Tudományegyetem

Mezőgazdasági Kara

 

tisztelettel meghívja Önt a

2023/2024-es tanévkezdés alkalmából rendezett Tanévnyitó Ünnepi Tanácsülésére.

 

Időpont: 2023. szeptember 11. (hétfő) 10.00 óra

Helyszín: Polgármesteri Hivatal, Díszterem, 6800 Hódmezővásárhely, Kossuth tér 1.

(megközelítés a Városház utcai oldalbejárat felől)

 

Az ünnepségen Dr. habil. Komarek Levente az SZTE Mezőgazdasági Karának oktatási dékánhelyettese ismerteti a Kar beiskolázási adatait, majd Dr. habil. Mikó Edit, az SZTE Mezőgazdasági Kar dékánja köszönti az új hallgatókat. Ezután az elsőévesek hallgatói fogadalomtétele következeik, majd a gólyák a dékán elé járulnak, aki egy kézfogással hallgatóvá fogadja őket. Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében Gyöngyösi Ferenc alpolgármester köszönti az elsőéveseket.

 

Az ünnepségen bemutatjuk a Kar új munkakörbe lépett dolgozóit is.

 

A Tanévnyitó Ünnepi Tanácsülésen Koncz Barbara, az SZTE Mezőgazdasági Kar korábbi mezőgazdasági mérnöki szakos hallgatója énekel.

 

Az elmúlt években folyamatosan növekszik a jelentkezett és felvett hallgatók száma a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karára. Míg tavaly szeptemberben 218 hallgatóval indítottuk a tanévet, addig idén 92, 2 %-kal több, 419 hallgató kezdheti meg tanulmányait Karunkon alapképzésben és felsőoktatási szakképzésben nappali, illetve levelező tagozaton. Közülük 55 külföldi hallgató felvételizett eredményesen az SZTE Mezőgazdasági Kar angol nyelvű mezőgazdasági mérnöki alapképzésére. Tizennyolc országból, többek között Ghánából, Indonéziából, Jemenből, Jordániából, Kínából, Laoszból, Szíriából vagy Pakisztánból is érkeznek hozzánk külföldi hallgatók.

 

A graduális képzések mellett posztgraduális képzéseket is indítunk 2023 szeptemberétől. A Precíziós agrárgazdálkodási szakmérnök/szakember szakirányú továbbképzés esetében zárult sikeresen a beiskolázás, melyen további 18 hallgató kezdheti meg tanulmányait Karunkon. Összességében 437 felvételt nyert, új hallgatóval kezdődik a 2023/2024-es tanév a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán.

 


Események

Rendezvénynaptár *