_DSC5631_copy_6

Tanévnyitó Ünnepi Tanácsülés

Szegedi Tudományegyetem

Mezőgazdasági Kar

 

Meghívó

 

 

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara tisztelettel meghívja Önt a 2022/2023-as tanévkezdés alkalmából rendezett Tanévnyitó Ünnepi Tanácsülésre.

 

Időpont: 2022. szeptember 5. (hétfő) 09.00 óra

Helyszín: Polgármesteri Hivatal, Díszterem, 6800 Hódmezővásárhely, Kossuth tér 1.

 

Az ünnepségen Dr. habil. Komarek Levente az SZTE Mezőgazdasági Karának oktatási dékánhelyettese ismerteti a Kar beiskolázási adatait, majd Dr. habil. Mikó Edit, az SZTE Mezőgazdasági Kar dékánja köszönti az új hallgatókat. Ezután az elsőévesek hallgatói fogadalomtétele következeik, majd a gólyák a dékán elé járulnak, aki egy kézfogással hallgatóvá fogadja őket. A város nevében Dr. Márki-Zay Péter polgármester köszönti az elsőéveseket.

 

Az ünnepségen bemutatjuk a Kar új munkakörbe lépett dolgozóit is.

 

A Tanévnyitó Ünnepi Tanácsülésen Koncz Barbara, az SZTE Mezőgazdasági Kar korábbi mezőgazdasági mérnöki szakos hallgatója énekel, gitáron kíséri Bugyi József.

 

Az elmúlt 10 évben folyamatosan növekszik a jelentkezett és felvett hallgatók száma a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán, Hódmezővásárhelyen. Míg korábban közel 150 hallgatóval indítottuk a tanéveket, addig most 218 hallgató kezdheti meg tanulmányait alapképzésben és felsőoktatási szakképzésben nappali és levelező tagozaton. 32 külföldi hallgató felvételizett eredményesen a Kar angol nyelvű mezőgazdasági mérnöki alapképzésére. Számos országból, többek között Brazíliából, Ghánából, Indiából, Indonéziából, Jemenből, Jordániából, Kínából, Laoszból, Nigériából, Pakisztánból is érkeznek hallgatók továbbtanulni az SZTE Mezőgazdasági Karra.

 

A graduális képzések mellett posztgraduális képzések indításában is jeleskedik a Kar. 2022 szeptemberétől a Precíziós agrárgazdálkodási szakmérnök/szakember szakirányú továbbképzés és a Növényvédelmi szakmérnök szakirányú továbbképzés esetében zárult sikeresen a beiskolázás. Előbbi szak esetében 25, utóbbi szak esetében pedig 13 hallgató kezdheti meg tanulmányait. Összességében 256 felvételt nyert új hallgatóval kezdődik a 2022/2023-as tanév a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán.