boritokep_copy_20

Retró kockakuckó címmel rendeztek kiállítást a vásárhelyi strandfürdő aulájában

A kiállításon az SZTE Mezőgazdasági Kar régi oktatástechnikai eszközeit is láthatták az érdeklődők.


Retró kockakuckó címmel kiállítást rendeztek a vásárhelyi strandfürdő aulájában. A több mint harmincéves számítógépeket, videó- és híradástechnikai eszközöket, játékkonzolokat is felvonultató tárlaton azok is nosztalgiázhattak, akik a régi néprádiókat, vagy a szalagos magnókat szerették volna megnézni. A kiállításon az SZTE Mezőgazdasági Kar régi oktatástechnikai eszközeit is láthatták az érdeklődők.


retro-kocka-kucko-kiallitas-2


Hegedűs János Tibor főszervező, gyűjtő az országos kiállításokat járva kapott kedvet ahhoz, hogy saját gyűjteményt állítson össze, amelyet Vásárhelyen is szeretett volna bemutatni. Régi számítógépeket, játékkonzolokat vesz, majd ezeket otthon újra működőképes állapotba hozza, így a régi játékprogramokat is ki lehetett próbálni a kiállításon.

 

retro-kocka-kucko-kiallitas-15


Antalóczy Tibor gyűjtő, társrendező régi fényképező gépeit hozta el. Emellett bemutatták az SZTE Mezőgazdasági Kar oktatástechnikai részlegének egykori, de Földi Elek Istvánnak köszönhetően jelenleg is működő, monokróm képet rögzítő asztali szalagos-, valamint a már hordozható és kazettás U-Matic képmagnóit és azok kameráját.


retro-kocka-kucko-kiallitas-1

IMG_0010

IMG_0008

IMG_20230429_150603

Fotók: hodpress.hu, Antalóczy Tibor

Események

Rendezvénynaptár *