Facebook_Ad_copy_213

Pedagógusnap alkalmából Nagyváthy János Díjjal tüntették ki Dr. Benk Ákost

Az SZTE Mezőgazdasági Kar főiskola docense Dr. Nagy Istvántól, Magyarország agrárminiszterétől vehette át a megtisztelő szakmai elismerést.

Pedagógusnap alkalmából azoknak az agrároktatásban dolgozó tanároknak mondtak köszönetet, akik nevelnek, példát adnak, útmutatást nyújtanak, identitást formálnak és közösséget építenek.


Dr. Nagy István, tárcavezető az Agrárminisztériumban a 2024. május 30-án megtartott díjátadó ünnepségen elmondta, hogy Magyarország jövője és versenyképessége szempontjából meghatározó, hogy miként lehet a vidéken élők számára tanulást és megélhetést biztosítani, vonzó lehetőségeket kínálni. Ma az agrároktatás egyik legfontosabb feladata az olyan képességeknek a sikeres átadásában rejlik, mint a gyors alkalmazkodás, a folyamatos tanulás, a projektekben való gondolkodás, a hálózatok jelentőségének felismerése, vagy a technológiai sokszínűség alkalmazása.


Hozzátette: a pedagógusok nemcsak egy tantárgyat tanítanak, hanem életszemléletre is oktatnak. Megtanítanak elkötelezetten és megbízhatóan dolgozni, illetve általuk érezzük meg először a jól végzett munka édes örömét, amely lehet egy dicsérő szó vagy egy jó érdemjegy.


Facebook_Ad_copy_214


Dr. Benk Ákos, az SZTE Mezőgazdasági Kar Állattudományi és Vadgazdálkodási Intézetének főiskolai docense a hazai baromfitenyésztés és génmegőrzés fejlesztése érdekében végzett, több évtizedes kiemelkedő oktatói és kutatói munkájáért az ünnepségen Nagyváthy János Díjat vehetett át.


20240531_061047


Szeretettel gratulálunk!


További részletek ITT.

Események

Rendezvénynaptár *