Wellmann

Megnyílt a XX. Wellmann Nemzetközi Tudományos Konferencia regisztrációs felülete

Az online konferenciára 2023. március 1-jéig lehet jelentkezni.

Február 1-én megnyílt a XX. Wellmann Nemzetközi Tudományos Konferencia regisztrációs felülete (https://mgk.u-szeged.hu/wellmann/registration/registration).

 

A minden második évben - így az idén is - online formában megrendezésre kerülő, 2023. április 3-án tartandó konferenciára az érdeklődők március 1-ig jelentkezhetnek 10 perces szekció előadással, 5 perces rövid előadásokkal, illetve poszterrel.

 

A konferencia lehetőséget biztosít arra is, hogy a poszterrel jelentkezők rövid, pár perces minielőadásban mutassák be kutatómunkájukat.


A regisztráló résztvevők kutatásainak összegzése Abstract kötet formájában jelenik meg, de arra is van lehetősége a jelentkezőknek, hogy publikáljanak a Review on Agriculture and Rural Development (RARD) című online tudományos folyóiratban, amennyiben április 30-ig feltöltik kéziratukat a megadott formában a konferencia honlapjáról is elérhető felületen.

 

A több hazai és külföldi intézettel, szervezettel közösen megrendezésre kerülő konferenciára minden érdeklődő egyetemi oktató, kutató, PhD és más graduális képzésben résztvevő hallgató jelentkezését várjuk, a növénytermesztési és állattenyésztési témákon kívül például az élelmiszerfeldolgozás, a vadgazdálkodás, az agrár innováció, a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés és az agrárökonómia területéről, összesen 8 különböző témakörben.

 

A konferencia tudományterületei tehát kellően diverzek, jól illeszkedve ezzel a névadó akadémikus Dr. Wellmann Oszkár állatorvos és állattenyésztési szakember sokoldalú tudományos munkásságához.

 

Szerző: Dr. habil. Czóbel Szilárd, egyetemi tanár (SZTE MGK Növénytudományi és Környezetvédelmi Intézet)