Wellmann_konferencia_abstract

Már olvasható az idei, jubileumi Wellmann Nemzetközi Tudományos Konferencia absztrakt kötete

Megjelent a 20. Wellmann Nemzetközi Tudományos Konferencia összefoglaló kötete, amely ITT letölthető.


Az absztrakt kötetet olvasva négy kontinens több mint 250 kutatójának tudományos munkájába, eredményeibe nyerhetnek bepillantást az érdeklődők.


A 2023. április 3-án megtartott online konferencián bemutatott kutatások rendkívül sokoldalúak és számos tudományterülethez kapcsolódnak. Az olyan klasszikus növénytermesztési és állattenyésztési témák mellett, mint amilyen a különböző kukoricafajták terméshozamának összefüggése a nitrogén műtrágyázással, vagy a tojótyúkok szójamentes takarmányozásának gazdasági hatásai, olvashatunk az absztrakt kötetben a szennyvíziszap takarmányként történő felhasználási lehetőségéről is.


A közelmúlt eseményeihez kapcsolódik az a kutatás, amely a Covid lezárások nemzetközi és európai élelmiszer-kereskedelemre gyakorolt főbb hatásait ismerteti. A vásárlói attitűdök vizsgálata olyan új élelmiszer-alapanyagok esetén, mint a békalencsék vagy a rovarok, már az elkövetkező időszak változásait vetítik előre az élelmiszeriparban.


Az élelmiszer-biztonság is több kutatás fókuszában szerepel, mint például a kukorica aflatoxin tartalmának biokontroll vizsgálata, vagy a gabonarozsda rezisztens gének azonosítása molekuláris markerek segítségével.


A legtöbb kutatás a környezetvédelem, a természetvédelem és a vadgazdálkodás témaköreihez kötődik. Utóbbiak keretében olyan izgalmas témák kerülnek terítékre, mint például az ember és vadvilág között jellemző konfliktusok Kenyában, vagy a mikroalgák, mint biopeszticidek felhasználása a növényvédelemben.

 

Szerző: Dr. habil. Czóbel Szilárd, egyetemi tanár (SZTE MGK Növénytudományi és Környezetvédelmi Intézet)

Események

Rendezvénynaptár *