borito

Hat hallgató jutott tovább az idei TDK-ról az Országos Tudományos Diákköri Konferenciára

Az SZTE Mezőgazdasági Kar legjobb hallgatói mutatták be az idei Tudományos Diákköri Konferencián kutatási témájukat. A pályázati felhívásra korábban benyújtott írásbeli dolgozatokat szóbeli forduló követte, ahol legfontosabb eredményeiket szóbeli prezentációval egybekötve adták elő a versenyzők. A konferencián két szekcióban, Növénytudományi és környezetvédelmi valamint Állattudományi és vidékfejlesztési témában összesen 15-en mérettették meg magukat két bíráló bizottság előtt, két helyszínen.


eloado_1a

kozonseg_total_jobb_A

eloado_2


eloado_3kozonseg_B_total_jobb


Dr. Hupuczi Júlia, tudományos munkatárs, az SZTE Mezőgazdasági Kar Tudományos Diákköri Tanácsának elnöke értékelőjében elmondta, hogy egy-egy kutatási eredmény bemutatását másfél-két év munkája előzi meg. A verseny nagy haszna, hogy a diákok egymás előadását megismerve a saját kutatási területükön túl mások eredményeit is megismerhetik, hibáikból és erősségeikből is tanulhatnak.


Hozzátette, a Tudományos Diákköri Konferencia a tehetséges hallgatók felkarolásáról szól, amellyel Karunk oktatói tudományos munkájuk kiteljesítésében segíthetik a versenyzőket, akik többnyire a végzős hallgatók közül kerülnek ki. A diákok a TDK-nak köszönhetően szakdolgozati témájukkal mérettethetnek meg egy speciális versenyszituációban. Idén a többi között biológiai növényvédelemmel, terméshozam vizsgálatokkal, fenntarthatósággal, vidékfejlesztéssel, haszonállatok takarmányozástani kérdéseivel kapcsolatos témákkal találkozhattunk, de hallhattunk előadást a vadkárról és még azt is megtudhattuk, hogy milyen a barnamedve helyzete a Kárpátokban.


dijazott_1dijazott_2


dijazott_3


dijazott_4

dijazott_5dijazott_6


A megmérettetésen nemcsak az Országos Diákköri Konferencián való részvételért küzdöttek meg Karunk hallgatói, de értékes nyereményeket is kaphatott a két szekció első három helyezettje. Könyvjutalomban és ajándékcsomagban is részesültek a legeredményesebbek, emellett az Országos Tudományos Diákköri Konferencián résztvevő hallgatók az SZTE Mezőgazdasági Kar szakirányú továbbképzésein tandíjmentességet nyerhettek a képzés utolsó félévére.tdk_dijazottaktdk_reszvevokSZTE MGK TDK

Résztvevők:

Állattudományi és Vidékfejlesztési Szekció:

Balogh Máté

Bánfi Kristóf Kevin

István Zsóka Gina

Kerékgyártó Kitti

Már Kristóf

Mihalek Gabriella

Morva Barbara

Timár Lilla

Növény- és Környezettudományi Szekció:

Bálint Máté

Baráth Tamás

Kesztyűs Erzsébet

Nagy Odett Krisztina

Ormódi Béla Márton

Simon Kitti

Tóth-Sári Szilvia

 

Díjazottak:

Állattudományi és Vidékfejlesztési Szekció

  1. Kerékgyártó Kitti
  2. Morva Barbara
  3. István Zsóka Gina

 

 

A Bizottság OTDK-ra javasolja (Állattudományi és Vidékfejlesztési Szekció):

Bánfi Kristóf Kevin

István Zsóka Gina

Kerékgyártó Kitti

Mihalek Gabriella

Morva Barbara

 

Növény- és Környezettudományi Szekció

  1. Ormódi Béla Márton
  2. Simon Kitti
  3. Nagy Odett Krisztina

 

A Bizottság OTDK-ra javasolja (Növény- és Környezettudományi Szekció):

Ormódi Béla Márton