boritokep_uj

Harminchat friss diplomást köszönthettünk az SZTE Mezőgazdasági Kar 64. diplomaátadóján

36 hallgató kapta meg oklevelét a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának nyári diplomaátadóján, köztük 11-en kiváló minősítéssel.


IMG_2248

 IMG_2169


IMG_2249


Az egybegyűlteket Dr. habil. Mikó Edit, az SZTE Mezőgazdasági Kar dékánja köszöntötte. A végzettekhez szólva felhívta a figyelmet az élethosszig tartó tanulás fontosságára. Az egyik oldalon a szakmérnökök és mesterdiplomát szerzettek állnak – mondta –, akik már rendelkeztek valamilyen alapvégzettséggel, mégis úgy döntöttek, hogy fejlesztik tudásukat, a mások oldalon pedig a felsőoktatási szakképzésben oklevelet szerzett hallgatók vannak, aki előtt még nyitva áll, hogy tovább tanuljanak, ugyanez igaz persze most alapképzésben végzett hallgatókra is – tette hozzá a dékán. „Legyenek magukra nagyon büszkék, legyenek nagyon büszkék arra, hogy a Szegedi Tudományegyetem hallgatói voltak, és hogy a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán olyan tudásanyagot sajátíthattak el, ami feljogosítja Önöket arra, hogy igazi jó mezőgazdászok legyenen. Mi is büszkék vagyunk arra, hogy Önöket taníthattuk, és szeretettel várjuk vissza Önöket a jövőben is. Adják tovább a stafétát gyermekeiknek, ismerőseiknek, hogy itt tanulni érdemes és jó” – biztatta a frissen oklevelet szerzett hallgatókat Dr. habil. Mikó Edit, dékán.

 

IMG_2167_


IMG_2165


A mérnöki fogadalomtétel szövegét Dr. Jani Péter, a Dékáni Hivatal vezetője után ismételték el a hallgatók, majd az oklevelek átadása következett, amelyet Dr. habil. Mikó Edittől, a Kar dékánjától és Dr. habil. Komarek Levente, oktatási dékánhelyettestől vehettek át a frissen végzettek.

 

IMG_2184_


IMG_2194_


IMG_2183


Felsőoktatási szakképzésben 13-an vehették át oklevelüket az ünnepségen: 3 gyógy- és fűszernövények, 3 ménesgazda és 7 mezőgazdasági felsőoktatási szakképzésben végzett hallgató. Mezőgazdasági mérnöki alapképzésben 2 fő kapta meg diplomáját. Vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzésben 3-an vehettek át diplomát az ünnepségen. Szakirányú továbbképzési szakon 18-an szereztek végzettséget. Közülük fenntartható precíziós kertészeti szakirányú továbbképzési szakon 1 fő, mezőgazdasági értékbecslő szakirányú továbbképzési szakon 1 fő, precíziós agrárgazdálkodási szakirányú továbbképzési szakon 7 fő, növényvédelmi szakmérnök szakirányú továbbképzési szakon 9 fő végzett és kapta meg diplomáját az ünnepségen.

 

IMG_2259_


Az idei nyári diplomaátadó különlegessége volt, hogy a fenntartható precíziós kertészeti szakirányú továbbképzésen idén végzett az első hallgató. A legidősebb diplomásunk 56 éves.

 

A végzősök nevében Novákné Babilai Beáta növényvédelmi szakmérnök búcsúzott.

Hatások sokasága ért mindenkit az itt töltött évek során – monda -, melynek eredményeként, sokat fejlődtek és tanultak. A sokszor éjszakákig tartó tanulás során a hallgatók segítették egymást, közösségre találtak, kapcsolatokat építettek. „Nem szabad elfelejtenünk, hogy nem egyedül jutottunk el idáig. Az, hogy itt állunk, nemcsak a mi érdemünk. Diáktársaim nevében is mondhatom, hogy rengeteg köszönettel tartozunk a türelmes munkáért, a befektetett időért és energiáért, amit a tanárainktól, oktatóinktól kaptunk. Az Önök segítsége nélkül most nem állnánk ennek az új lehetőségekkel teli útnak a kapujában. A megszerzett tudás, és annak gyakorlása felelősséggel is jár, diáktársaimmal ígérjük, hogy nem fogjuk elpocsékolni mindazt, amit kaptunk, és igyekszünk a lehető legjobban hasznosítani azt a tudást, tapasztalatot, amivel innen távozunk. Szeretettel, tisztelettel, és köszönettel tartozunk Önöknek” – mondta Novákné Babilai Beáta. Végül a családtagoknak is köszönetet mondott a támogatásért és a bátorításért, majd további sikereket kívánva gratulált a végzős hallgatótársaknak a diplomához.


IMG_2246

 

IMG_2241


A 64. Diplomaátadó Ünnepi Tanácsülés pezsgős koccintással zárult.


IMG_2263_


IMG_2268_


IMG_2267_A 64. Diplomaátadó Ünnepi Tanácsülésen készült fényképek ITT letölthetők.

A diplomák átvételéről készült fényképek ITT letölthetők.

A csoportképek ITT letölthetők.


Események

Rendezvénynaptár *