hallgatoi_nagykovetek

Hallgatói nagykövetek: a harminc hallgatóból álló csapat, akik a jövő generációját segítik

SZTEsók – 30 hallgató, 12 karról, több szakról és évfolyamból. A Szegedi Tudományegyetem hallgatóiból álló csapat, akik április óta a felvételizők és első évfolyamosok egyetemi hallgatóvá válását támogatják.


A Hallgatói Nagyköveti Program 2022 áprilisában indult. Az első hónapban workshopokon vettek részt a hallgatók azért, hogy felkészüljenek az előttük álló feladatokra. A programok során lehetőségük volt kommunikációs készségeiket fejleszteni, megismerni a marketing alapjait, és interaktív feladatokkal felkészülni a jövőbeli hallgatók mentorálására. A csapat egyik fő célja, hogy támogassák az elsőéves hallgatók beilleszkedését, segítsenek nekik eligazodni a tanulmányi ügyek, adminisztratív feladatok és a közösségi élet legkülönbözőbb területein. A másik fő cél a hallgatói élet bemutatása a felvételizők számára.


hallgatoi_nagykovetek_1

SZTEsók az egyetemi rendezvényeken.


A SZTEsók csapata részt vett az egyetem nagyobb rendezvényein. A Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóságának munkatársaival közösen képviselték az intézményt, többek között az EFOTT fesztiválon, a Pont Ott Party-n és a Szegedi Ifjúsági Napokon, ahol színes programokkal várták az SZTE képzései iránt érdeklődőket.

 

A nyári szünetben részt vettek a beiratkozás előkészítésében a Szegedi Tudományegyetem Oktatási Igazgatósága és az SZTE 12 karának munkatársaival azért, hogy a nyár végi beiratkozási gólyanapok programjai a lehető legjobban igazodjanak a hallgatói igényekhez. A rendezvény lebonyolításában is aktívan részt vettek, támogatva a gólyákat a beiratkozásban és a további ügyintézésben. Az első éves hallgatók beilleszkedését a félév során végig mentorálták, segítséget adtak többek közt a kurzusfelvétel, a szorgalmi időszak valamennyi tennivalója és a vizsgaidőszakra való felkészülés feladataiban.


hallgatoi_nagykovetek_2

A beíratkozást is segítették.


A fiatalok jelen vannak az egyetem közösségi felületein is, ahol mindig friss és éppen aktuális tartalmakkal jelentkeznek.

 

A TikTokon közel 1 millió főt értek már el eddig, míg az Instagramon ez a szám mintegy 20.000 volt. A követőik száma ezen a felületen jelenleg 1500 fő. A Facebookon létrehozott SZTEsók-profilt csaknem 500-an követik. Emellett létrehoztak karonkénti csoportokat is, amelyekhez összesen több mint 4000 gólya csatlakozott. Ezek a platformok mind a hallgatók széleskörű tájékoztatását célozzák.


Az őszi félév során pedig egy új árnyékprogram megvalósítását kezdték el, középiskolás diákokat fogadtak, akik így betekintést nyerhettek az egyetemi életbe. Elsőként a Gazdaságtudományi Karra és a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Karra érkeztek egy-egy napra középiskolás hallgatók. Órákon vettek részt a SZTEsók-kal, megnézték a várost, és első kézből kaptak választ hallgatói élettel kapcsolatos kérdéseikre.

 

A Hallgatói Nagykövet Program ebben az évben is folytatódik, a SZTEsók továbbra is segítik a felvételizőket és a majdani elsőéves hallgatókat.


Forrás: Felvételi 2023 | Szegedi Tudományegyetem | Hallgatói nagykövetek: a harminc hallgatóból álló csapat, akik a jövő generációját segítik (u-szeged.hu)