Rendezvénynaptár
-
július 15. 00:01 - október 18. 23:59
-
szeptember 9. 00:01 - december 14. 23:59
-
szeptember 9. 00:01 - december 14. 23:59
-
október 18.08:00 - 16:00
-
október 18.09:00 - 11:00
A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar (Hódmezővásárhely) és
a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség
2023. május 6-án (szombaton) a XXXVII. Szent György Napi Juhásztalálkozó alkalmával rendezi meg a
JUH- ÉS KECSKETERMÉKEKBŐL KÉSZÜLT ÉTELEK GASZTRONÓMIAI BEMUTATÓJÁT.
A bemutató helyszíne: az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítási területe, Hódmezővásárhely (47-es számú főút, 195. km). A főbejárattól rögtön balra, a színpad mögött (szokásos helyszín).
A bemutatóra, korra és nemre való tekintet nélkül bárki nevezhet.
Nevezési határidő: 2023. május 3.
A benevezett főzőknek minden kellékről önállóan kell gondoskodnia (alapanyag, fűszerkeverék, főzőedény, tüzelőanyag, tálaló edény, stb.).
A főzőknek minimum 5 kg alapanyagot kell biztosítania, melyet előkészített állapotban kell magával hoznia.
A bemutatón csak az vehet részt, aki bemutatja a hatósági állatorvos által kiállított – "Állatorvosi bizonyítvány a hús közfogyasztásra való alkalmasságáról" szóló – igazolást, illetve felmutatja a húsvásárlásról szóló számlát a szervezőknek.
A főzésre 2023. május 6-án, 7:00 és 7:30 között érkezzenek, az ételeknek 13:00 órára kell elkészülniük.
A bemutatón bármilyen juh- és kecskehúsból készült étel főzhető.
Az idén nem lesz verseny, így zsűrizés sem! A bemutató során népszerűsíteni kívánjuk a birka- és kecskehúsból készült ételeket.
13:30-kor minden főzőt felhívunk a színpadra, ahol lehetősége lesz szóban bemutatni az elkészített ételt (pl. melyik vidék étele, hogy készült, egyedi fűszerezés, stb). Az ismertetés után minden résztvevőnek egy kis ajándékcsomaggal köszönjük meg a részvételt.
Az elkészített étellel a főzők szabadon rendelkeznek, (baráti körben elfogyaszthatják, szétoszthatják, stb.), arra a rendezőség igényt nem tart és térítést nem fizet.
A jelentkezők maximum 2 db bográccsal vehetnek részt a bemutatón.
További információ: Dr. Gráff Myrtill
Tel.: 06-30/532-9696
e-mail: kocsisne.graff.myrtill@szte.hu
A JUH- ÉS KECSKETERMÉKEKBŐL KÉSZÜLT ÉTELEK GASZTRONÓMIAI BEMUTATÓJÁRA a Felhívás és a Jeletkezési lap ITT elérhető.