Gasztronomiai_bemutato_borito

Felhívás gasztronómiai bemutatóra

Az SZTE MGK és a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség a XXXVI. Jubileumi Szent György Napi Juhásztalálkozó alkalmával rendezi meg a JUH- ÉS KECSKETERMÉKEKBŐL KÉSZÜLT ÉTELEK GASZTRONÓMIAI BEMUTATÓJÁT.


A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar (Hódmezővásárhely) és a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség 2022. május 7-én (szombaton) a XXXVI. Jubileumi Szent György Napi Juhásztalálkozó alkalmával rendezi meg a JUH- ÉS KECSKETERMÉKEKBŐL KÉSZÜLT ÉTELEK GASZTRONÓMIAI BEMUTATÓJÁT.


A bemutató helyszíne: az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítási területe, Hódmezővásárhely (47-es számú főút, 195. km). A főbejárattól rögtön balra, a színpad mögött.


A bemutatóra, korra és nemre való tekintet nélkül bárki nevezhet.


Nevezési határidő: 2022. április 29.


A főzésre 2022. május 7-én, 7:00 és 7:30 között érkezzenek, az ételeknek 13:00 órára kell elkészülniük. A bemutatón bármilyen juh- és kecskehúsból készült étel főzhető.


A benevezett főzőknek minden kellékről önállóan kell gondoskodnia (alapanyag, fűszerkeverék, főzőedény, tüzelőanyag, tálaló edény, stb.).

A főzőknek minimum 5 kg alapanyagot kell biztosítania, melyet előkészített állapotban kell magával hoznia.

A bemutatón csak az vehet részt, aki bemutatja a hatósági állatorvos által kiállított – "Állatorvosi bizonyítvány a hús közfogyasztásra való alkalmasságáról" szóló – igazolást, illetve felmutatja a húsvásárlásról szóló számlát a szervezőknek.


Az idén nem lesz verseny, így zsűrizés sem!


A bemutató során népszerűsíteni kívánjuk a birkaés kecskehúsból készült ételeket.


13:30-kor minden főzőt felhívunk a színpadra, ahol lehetősége lesz szóban bemutatni az elkészített ételt (pl. melyik vidék étele, hogy készült, egyedi fűszerezés, stb).


Az ismertetés után minden résztvevőnek egy kis ajándékcsomaggal köszönjük meg a részvételt.


A JUH- ÉS KECSKETERMÉKEKBŐL KÉSZÜLT ÉTELEK GASZTRONÓMIAI BEMUTATÓJÁRA a Felhívás és a Jeletkezési lap ITT elérhető.