magyar_tudomany_unnepe_borito

FENNTARTHATÓ MEZŐGAZDASÁG - ÉLHETŐ JÖVŐ címmel rendezünk konferenciát Karunkon

A programot november 26-án 9 órai kezdettel az SZTE Mezőgazdasági Kar SÓFALVY előadótermében tartjuk.


FENNTARTHATÓ MEZŐGAZDASÁG - ÉLHETŐ JÖVŐ címmel rendez konferenciát 2021. november 26-án (pénteken) a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Területi Bizottság Mezőgazdasági Szakbizottsága, a Magyar Biológiai Társaság Szegedi Csoportja és a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara.

A konferencia előtt megújítjuk az együttműködésünket a DUNA-R Növénytermesztő, Virágkertészeti Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társasággal.

A gyakorlati képzés biztosítását, a hallgatók tehetséggondozását és a kutatás-fejlesztési célok közös megvalósítását elősegítő megállapodást Dr. habil. Mikó Edit, az SZTE Mezőgazdasági Kar dékánja és Ruskó József, a DUNA-R Kft. ügyvezetője 2021. november 26-án (pénteken) 8.30-kor írja alá az SZTE Mezőgazdasági Kar Dékáni irodájában (6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 15. fsz. 2. szoba).

 

A FENNTARTHATÓ MEZŐGAZDASÁG - ÉLHETŐ JÖVŐ című konferenciát 2021. november 26-án (pénteken) 9:00 órai kezdettel az SZTE Mezőgazdasági Kar SÓFALVY előadótermében tartjuk (6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 15.).

 

A megnyitón Prof. Dr. Kónya Zoltán, egyetemi tanár, az SZTE tudományos és innovációs rektorhelyettese, illetve Dr. habil. Mikó Edit, egyetemi docens, az SZTE MGK dékánja, valamint Dr. Vágvölgyi Csaba, egyetemi tanár, az MBT Szegedi Csoportjának elnöke, és Dr. Monostori Tamás, főiskolai tanár, az MTA SZTB Mezőgazdasági Szakbizottságának elnöke köszönti a résztvevőket. Ezt követően a délelőtti plenáris szekcióval folytatódik a program: Dr. Somogyi Norbert Jó gyakorlatok a melegégövi kertészetben című előadásával, Dr. Csontos Györgyi Az évjárat hatása a zöldborsó termésére című beszámolójával, Dr. Vojnich Viktor pedig az Özönnövények detektálása az Alföldön című előadással várja a hallgatóinkat, oktatóinkat valamint a társegyetemek oktatóit.

 

10 óra 40 perctől a multidiszciplináris szekcióban Kovács Helga A klaszterek működésének értékelése a Dél-Alföldi régióban című előadását hallhatják az érdeklődők, majd Tóth Violetta A termelésből való kikerülési okok vizsgálata nagyüzemi tejtermelő tehenészetekben, Gyalai Ingrid A kapszaicin antioxidáns hatásának vizsgálatai, Bordé Ádám Egy mikrobiológiai alapú lombkezelő készítmény kifejlesztése, Ormódi Márton A fehér fagyöngy (Viscum album L.) vegetatív részeinek antioxidáns kapacitás meghatározása, Turuczki Szabolcs Márk pedig a Pontyivadékok fejlődés-dinamikájának vizsgálata ízeltlábú táplálékforrásokon című előadását hallgatják a személyesen vagy online csatlakozók. Végül az ebédszünet előtt Dr. Baráth Tamás, Dr. habil. Jakab Péter illetve Prof. Dr. Makra László közös előadása várja a résztvevőket A tőszám hatása a szójafajták termésére címmel.

 

13 órától nemzetközi édesburgonya workshop kezdődik, amelyen Karunk oktatói, Dr. Monostori Tamás és Bordé Ádám mellett Magyarországról Szarvas Adrienn, Kínából Yi Hou, Vietnámból Linh Ha Vinh és Sang Le Vinh, Brazíliából Gabriel Martins de Amorim illetve Alex Pinheiro valamint Peruból Elsa Maria Arriaran Silva vesz részt a tanácskozáson.

 

A programmal nemcsak „A MAGYAR TUDOMÁNY ÜNNEPE” programsorozathoz, de a Centenáriumi tanév programjához is kapcsolódik az SZTE Mezőgazdasági Kara, amellyel az egyetemalapítás 440. és a kolozsvári magyar tudományegyetem szegedi befogadásának 100. évfordulóját is 2021-ben ünnepeli a Szegedi Tudományegyetem.


A részletes program és az online csatlakozási lehetőségek ITT elérhetők.

Események

Rendezvénynaptár *