Nemzetközi hallgatóink hazájukról is meséltek a középiskolásoknak.
Az Alföldi ASzC Gregus Máté Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola Erasmus napján az iskola 10. és 13. évfolyamos tanulóinak a külföldön tanulást népszerűsítették az SZTE Mezőgazdasági Kar nemzetközi hallgatói.

A 2025. október 16-án megrendezett Erasmus napot egyébként egész Európai Unió-szerte egyidőben tartották meg. A 4179 európai és 147 magyarországi esemény között a hódmezővásárhelyi Gregus Máté Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola is csatlakozott a rendezvénysorozathoz, hogy minél több emberrel ismertesse meg az Erasmus+ programot.
Az SZTE Mezőgazdasági Kar hallgatói csapatát Luyao Wang III. évfolyamos angol nyelvű mezőgazdasági mérnök (BSc) szakos kínai hallgatók, valamint Akaya A Clever és Chiamaka Goodness Chukwuma, nigériai; illetve Samandar Muminov, üzbég hallgatók képviselte.


Nemzetközi hallgatóink elsősorban arról meséltek a gregusos diákoknak, hogy honnan érkeztek, mivel foglalkoznak, hogyan esett a választásuk épp Magyarországra, és hogy milyen az a kultúra, amelyből hozzánk érkeztek. De meséltek az általuk megtapasztalt kulturális különbségekről, és a magyar emberekről, nemzeti ételeikről és viseleteikről is, emellett bemutatták hazájuk mezőgazdaságát.

A kínai Luyao Wang kínai fehér teát és a híres White Rabbit cukorkát is megkóstoltatta a diákokkal.

A nigériai Akaya A Clever és Chiamaka Goodness Chukwuma pedig az úgynevezett garrit kínálták a középiskolásoknak, ami Nigériában egy nagyon gyakori, granulátum formában fogyasztható étel, amelyet vízzel, tejporral és cukorral elegyítve esznek az iskoláskorú gyerekek.




Mónus Anita tanulmányi ügyintéző ppt előadással mutatta be a diákoknak az SZTE Mezőgazdasági Kar képzéseit, a kari életről pedig Sándor Richárd és Grósz Valter II. évfolyamos, nappali tagozatos mezőgazdasági mérnök hallgatóink meséltek a középiskolásoknak.
