boritokep

Dr. Makra László, Karunk emeritus professzora elnyerte a „Szerencs Város Tiszteletbeli Polgára” címet

Szerencs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2024. január 25-én hozott 17-dik határozata alapján, a „Szerencs Város Tiszteletbeli Polgára” kitüntető címet adományozta Prof. Dr. Makra László részére.

 

Karunk emeritus professzora Szerencs város értékeinek közvetítésében a tudományos élet területén, annak gyarapítása érdekében végzett tevékenységéért részesült a megbecsülésben.

 

Dr. Makra László emeritus professzor, klimatológus. 1976-ben a Szegedi József Attila Tudományegyetemen szerezte meg diplomáját, majd ugyanitt tanársegéd lett. 2004-ben habilitált a Debreceni Egyetemen.

 

Már több mint három évtizede támogatja és jó hírét viszi Szerencs városának és a Bocskai István Katolikus Gimnáziumnak. A Szerencsi Országos Földrajzi Konferenciák rendszeres résztvevője, támogatója. A „Szerencs monográfia” című könyv egyik szerzője, szerkesztője, írója. A Szegedi Tudományegyetem emeritus professzoraként segíti a város, a gimnázium továbbtanuló diákjainak felvételét, beilleszkedését. Évente több alkalommal tart előadást a városban, a gimnáziumban. Pályázatai révén anyagi segítséget nyújt városi könyvtárunknak szaklapok, szakkönyvek megjelenéséhez. Tudományos kapcsolatai segítik a város, a gimnázium kulturális fejlődését, előrehaladását.

 

Az újonnan alapított kitüntetést első alkalommal Dr. Makra László vehette át, 2024. április 19-én.


kituntetes

Dr. Makra László átveszi a kitüntetést.

A fényképen balra Oleárné Dr. Kádas Marianna, jegyző; középen: Nyíri Tibor, polgármester


Szeretettel gratulálunk!