borito

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályán jártak hallgatóink

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar, Gazdálkodási és Vidékfejlesztési Intézete Dr. habil. Komarek Levente PhD, PhD egyetemi docens, intézetvezető, oktatási dékánhelyettes vezetésével a 2022-23. évi tanévben a Vidékfejlesztési agrármérnök II. és III. évfolyamos hallgatói részére „A hazai Vidékfejlesztési Program agrár-támogatási elemei” címmel fakultációs tantárgyat hirdetett.


20230419_152451.1


A teljes hallgatói keretlétszám betöltésével induló képzés a leendő vidékfejlesztési agrármérnököket készíti Közös Agrárpolitika (KAP) és a Nemzeti Stratégiai Terv 2023-2027 programidőszak Vidékfejlesztési Programjai által delegált új agrár-támogatás rendszer magyarországi vonatkozású elemeire, annak felhasználási módjára, lehetősségére adminisztratív és pénzügyi hátterére és elvárás rendszerére.


 boritokep_copy_21_1


Az oktatás keretében Dr. Szabó Csilla Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály főosztályvezetője, és osztályvezető munkatársai mutatták be a hivatal tagolódását, működését, feladatrendszerét.


boritokep_copy_21_2


A hivatali látogatás keretében a hallgatók megismerkedhettek vidékfejlesztési programok által kiírt hazai támogatási formákkal és európai uniós támogatási normákkal, ellenőrzési és monitoring rendszerekkel azok terminus-technikusaival. A hódmezővásárhelyi székhelyű Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály lehetővé tette, hogy a vidékfejlesztési agrármérnök hallgatók hozzájárulnak saját vagy általuk képviselt gazdaság agrár-és vidékfejlesztési célú stratégiai terveinek elkészítéséhez, irányításához és eligazodjanak a bonyolult agrár,- és vidékfejlesztési támogatási rendszerekben.


Az SZTE Mezőgazdasági Kar hallgatóit, Dr. Privóczki Zoltán, címzetes főiskolai tanár kísérte el.


Események

Rendezvénynaptár *