borito

CHALLENGE DAY - Kihívás Napja

2024. május 29-én 12.00-16.00 óráig az SZTE Mezőgazdasági Kar is bekapcsolódik a programba egy kerékpártúra szervezésével.

A Kihívás Napi (CHALLENGE DAY) rendezvény a világ talán legnagyobb egy napon zajló lakossági/munkahelyi sporteseménye, melynek lényege, hogy egy közösségben, minél többen sportoljanak ezen a napon. A Kihívás Napja, minden év május hónap utolsó szerdáján van, így idén 2024. május 29-én kerül megrendezésre.

 
Az esemény célja: a résztvevők figyelmének felhívása a sportra, a közösségi játékokra, az egészséges életmódra, kedvteremtés a rendszeres sportoláshoz.


Az 1982-ben Kanadából induló Kihívás Napja hamar meghonosodjon Európában és szerte a világon. Magyarországon 1991 óta tart a vetélkedés a legsportosabb címek elnyeréséért. A Szegedi Tudományegyetem második alkalommal csatlakozik a Magyar Szabadidősport Szövetség által meghirdetett Kihívás Napi kezdeményezéshez.


A programba az SZTE Mezőgazdasági Kar is bekapcsolódik egy kerékpártúra szervezésével. A Kar Dékáni Hivatalának dolgozói a Mezőgazdasági Kar főépületétől (6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 15.) a külterületi Takács Ferenc Gyakorlati Képző Központhoz (6800 Hódmezővásárhely, Aranyág kert 5.) kerekeznek el.

Események

Rendezvénynaptár *