2025. június 14-én került megrendezésre a hagyományos SZTE Alma Mater Weekend és Sportnap a Hattyas sori SZTE Sportközpontban. A hétvégi eseményen több Kar dolgozója és sok család volt jelen.
Érintettek voltunk a Lépjük meg! (tavaszi kihívás) kilométerei kapcsán is, mivel kollégáink közül többen is hónapok óta gyűjtötték a gyalogos vagy kerékpáros távokat.
Karunk csapatának fókuszában a Gasztro Mater főzőverseny állt.
Első érkezőként nyitottuk a helyszínt a Sportközpontban. Valódi versengés folyt az első perctől kezdve: a megfelelő hely kiválasztása a főzéshez, és versenyfutás az idővel.
Az Egyetem profi szervező- és háttércsapatának is köszönhetően minden gördülékenyen zajlott, a csapatok támogató hangulatban mérkőztek meg az ízek bajnokságán.



Az SZTE MGK csapata CSÖRÖGÉK névválasztása tudatos volt, mivel a hagyományos ízvilág jegyében bográcsgulyást és csörögefánkot készítettünk szabadtűzön, fatüzeléssel, bográcsban.

Legnagyobb örömünkre a délutáni eredményhirdetésen BRONZFAKANÁL díjjal, azaz a főzőverseny harmadik helyezésével jutalmazták az általunk elkészített ebédet és a dekoratív tálalást.
Meglepetésként érte csapatunkat a KÖZÖSSÉG különdíja, ami dupla büszkeséggel töltött el bennünket.



Jókedvű csapatként, közösségi élményt kaptunk valamennyien. Ez az élmény tartós lesz, hiszen alaposan felfüstölődtünk.
Köszönjük Karunk támogatását!
Az SZTE Mezőgazdasági Kar csapattagjai voltak:
Baccouri Wissem
Bereczkiné Kovács Ildikó Katalin
Dr. Kedves Alfonz
Králik Virág Emese és családja
Prof. Dr. Czóbel Szilárd
Gideon Adu Donyina
Gizem Yüksel
Győriné Berényi Gizella
Dr. Jani Péter
Kérdőné Kovács Eszter
Dr. Kedves Alfonz
Lévai Sándor
Nagy Ernő Jánosné és férje
Rárósi Éva
Dr. Szabó Pál
Wenner Gergő
Fotók és szöveg: Kérdőné Kovács Eszter