borito

Bronzfakanál díjat nyert a MEZŐGAZD-ÁSZOK a Gasztro Mater főzőversenyen

A Mezőgazdasági Kar chilis babja volt a harmadik legfinomabb étel az idei SZTE Alma Mater Weekend és Sportnap főzőversenyén.

2024. június 15-én került megrendezésre a hagyományos SZTE Alma Mater Weekend és Sportnap a Hattyas sori SZTE Sportközpontban. A hétvégi esemény számos családot vonzott és mozgatott meg, szó szerint is. Kicsiket és nagyokat is ugrálóvárral, lengőtekével, íjászattal várták a szervezők, de ki lehetett próbálni a zumbát, a falmászást, sőt a kötélhúzó versenyt is. Utóbbiban csapatunk egy derűs részvételt tudhat magáénak, mivel akadtak nálunk erősebb kötélhúzók. Érintettek voltunk a Lépjük meg! (tavaszi kihívás) kilométerei kapcsán is.


6


2


8


Karunk csapata 16 regisztrált résztvevővel vett részt az eseményen, számunkra a Gasztro Mater főzőverseny állt a fókuszban. Közösen, kari autóval és jókedvvel indultunk reggel 7:00 órakor Szegedre. Valódi versengés folyt az első perctől kezdve: a megfelelő hely kiválasztása a főzéshez és versenyfutás az idővel. Az SZTE profi szervező- és háttércsapatának is köszönhetően minden gördülékenyen zajlott, a csapatok támogató hangulatban mérkőztek meg az ízek bajnokságán.


11


1


9


12


Dékán Asszonyunk kezében ugyanolyan gyorsan forgott a fakanál és a kés, mint külföldi PhD hallgatóink, mesteroktatóink, a Tanulmányi Osztály munkatársa és minden kollégánk kezében. Igyekeztünk különleges, de közkedvelt ízekkel, dekoratív tálalással, természetes közvetlenséggel vendégül látni a sátrunkhoz látogató Prof. Dr. Karikó Katalint, majd később a bíráló bizottságot, melyet Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora vezetett. Közvetlenségük és a kulináris „művészet” iránti érdeklődésük hamar megteremtette a közös hangot és a kötetlen társalgást.


10


Legnagyobb örömünkre és büszkeségünkre a délutáni eredményhirdetésen BRONZFAKANÁL díjjal, azaz a főzőverseny harmadik helyezésével jutalmazták chilis bab egytálételünket.4


7


5Közös sikerünk és az egész napos munka erős csapattá kovácsolt bennünket. Köszönjük Karunk támogatását!


Az SZTE Mezőgazdasági Kar csapatának tagjai voltak: Dr. habil. Mikó Edit, dékán; Dr. Süli-Zakar Tímea, főiskolai docens; Kérdőné Kovács Eszter, mesteroktató; Győriné Berényi Gizella, mesteroktató; Baccouri Wissem, tudományos segédmunkatárs; Srivastava Vineet, tanársegéd; Adu Donyina Gideon, tanársegéd; Gizem Yüksel, PhD hallgató, Rárósi Éva, tanulmányi ügyintéző, MSc hallgató; Hmidani-Kovács Renáta, titkársági referens; Lévai Sándor, dékáni hivatali ügyintéző; valamint a dolgozók családtagjai.


Szöveg: Kérdőné Kovács Eszter és Győriné Berényi Gizella, mesteroktatók (SZTE MGK)

Fotók: SZTE MGK, Móró Bianka, Pünkösti Dorina, Polestyuk-Németh Nóra