Wellmann_borito_ok

Afrikai és ázsiai országokból is lesznek új előadók az idei Wellmann Konferencián

Hódmezővásárhelyen az SZTE Mezőgazdasági Kar fő szervezésében 2024. április 18-án, rendezzük meg a XXI. Wellmann Nemzetközi Tudományos Konferenciát, melynek központi témája: Globális kihívások és válaszok a mezőgazdaságban és a környezetvédelem területén – mondta Prof. Dr. Czóbel Szilárd, az SZTE MGK Növénytudományi és Környezetvédelmi Intézetének egyetemi tanára, a konferencia szervező bizottságának elnöke.


„A rendezvény nyitott, ugyanakkor a fő témakörök az élelmiszer-feldolgozás, az élelmiszer-biztonság, az erdő- és vadgazdálkodás, a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés, az agrárgazdálkodás, a vidékfejlesztés és falusi turizmus, illetve a mezőgazdasági termelés, valamint a mezőgazdasági innovációk és a természetvédelem lesznek” – tette hozzá Prof. Dr. Czóbel Szilárd.


A konferencián öt szekcióban 55 előadásban mutathatják be kutatásaikat a résztvevők, míg a poszter szekcióra 61-en jelentkeztek. A tényleges kutatói létszám, akik a programhoz kapcsolódnak, több mint 250 főt jelent, ugyanis számos olyan előadó van, aki a kutatását nem egyedül végezte, hanem társszerzőkkel publikált.


Húsz országból regisztráltak jelentkezők, köztük számos hazai egyetemről és kutatóintézetből. Minden évben szép számban vannak jelen külföldi hallgatók is, akik előadnak a Wellmann Konferencián, egy részük valamilyen hazai intézményben tanul, PhD hallgatóként.


„A Wellmann Nemzetközi Tudományos Konferencia a 2024. április 15-től április 19-éig tartó Erasmus Week központi eleme, ezt a rendezvényt egy tudományos konferenciával és publikálási lehetőséggel kis összekapcsoltuk. Úgy gondoltuk, hogy egy klímaváltozással és annak mezőgazdaságra gyakorolt hatásaival foglalkozó konferencia jó hívószó lehet az észak-afrikai, vagy a dél-mediterrán térségből érkező kutatóknak is” – fogalmazott Prof. Dr. Czóbel Szilárd.


A XXI. Wellmann Nemzetközi Tudományos Konferenciával olyan tudományos fórumot biztosítunk a hazai és nemzetközi kutatók számára, amely unikális a maga nemében, hiszen az agrárium különböző területeit öleli fel, ahol be lehet mutatni a legújabb kutatási eredményeket, innovációkat. A rendezvény nemcsak a kutatók munkáját inspirálhatja, de lemérhetik a résztvevők azt is, hogy más kutatási műhelyekben hol tartanak kollégáik egy-egy téma kapcsán – összegezte a szervező bizottság elnöke.


Wellmann Oszkárnak, a rendezvény névadójának szellemiségéhez jól illeszkedik a konferencia nemzetközi volta, hiszen az ismert állatorvos számos külföldi országban tett tanulmányútjain gyűjtött szakmai tapasztalatokat, amelyeket később hazájában igyekezett kamatoztatni.


A meghívó és részletes program ITT letölthető.

Események

Rendezvénynaptár *