Fókuszban a „FIATALOK A VIDÉKÉRT” kutatócsoport

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar, Gazdálkodási és Vidékfejlesztési Intézet égisze alatt Dr. Barancsi Ágnes főiskolai docens koordinálásával 2021. év elején megalakult a „Fiatalok a vidékért” elnevezésű kutatócsoport.


Nevtelen


A team munkában résztvevő hallgatók piacorientált szakmai, gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek az agrár szaktanácsadás, a vidékfejlesztési projektek koordinálása és menedzselése területeken, melyeket jól tudnak majd hasznosítani az életben, a karrierépítésük során is. A szakmai munka jelenleg két csoportban zajlik összesen14 fő nappali képzésen részvevő hallgató aktív közreműködésével.

 

  • I. Szakdolgozat és TDK készítés

A II. éves vidékfejlesztési agrármérnöki szak BSc hallgatói (Busa Judit, Butyka Noémi, Kis Henrietta, Markó Sándor, Orlai Zsófia, Süle Franciska) turisztikai témakörben szakdolgozat és TDK készítés, szakirodalmi és módszertani kutatással foglalkoznak. Az egyetemi karon folyó vizsgálatok, megfigyelések alapját kvalitatív, döntően félig strukturált interjúkra építő kutatások jelentik, amelyekben a helyi turisztikai élet kulcsszereplőivel, a helyi vezetés meghatározó embereivel készültek és készülnek interjúk.

 

  • II. Aktuális vidékfejlesztési projektekhez nyújtott szaktanácsadás, piacorientált jó gyakorlatok megszerzése

 

A vidékfejlesztési projektekben, az agrár szaktanácsadási, menedzseri munkák elsajátításában III. éves Vidékfejlesztési agrármérnök (BSc) jelöltek (Boda Patrícia Anett, Czégai Debóra Katalin, Kerékgyártó Kitt, Lábas Kata Sára, Ménesi Karola, Mihalek Gabriella, Morva Barbara, Tóth-Sári Szilvia) vesznek részt.


4._kep_kutatocsoport

 

Produktív szakmai kapcsolatot építettek ki Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Karán működő Agrárinformatikai Kutatócsoporttal (vezetője Dr. Alexy Márta egyetemi adjunktus). A közös gondolkodás, a terepgyakorlatok célja, hogy innovatív informatikai eljárásokkal segítsék és könnyítsék meg a vizsgált települések és a kistermelők, valamint a végfogyasztók közötti információcserét.


5._Terepgyakolaton_mezogazdasagi_kisuzemben