Keveréktakarmány-gyártás és felhasználás Csongrád megyében (vagy az ország más megyében)
Legelő hasznosítás Csongrád megyében (vagy az ország más megyéjében)
Juhok takarmányozása (választott üzemben)
A korszerű lótakarmányozás bemutatása
Őshonos állatfajok takarmányozása
Prof. Dr. Makra László:
A parlagfűpollen története Magyarországon
A meteorológiai elemek kapcsolata a parlagfűpollen koncentrációval lokálisan, regionálisan, kontinentálisan és globálisan
A parlagfűpollen transzportja Magyarországra
A klímaváltozás hatása a mezőgazdaságra
Globális felmelegedés vs. technológiai kihívások a mezőgazdaságban
Az európai mezőgazdaság lehetőségei a változó klímában
A mezőgazdaság versenyképességének klímafüggése
Fagy előrejelzési módszerek alkalmazása a mezőgazdaságban
Az aszály előrejelzése
A diszponibilis vízkapacitás trendjei az Alföldön
A hiányzó napi parlagfűpollen koncentráció adatok pótlása és validálása az Európai Parlagfűpollen Adatbázisban (EAN)
A parlagfűpollen új kvantitatív (átlagos évi pollenkoncentráció, az átlagos évi maximális pollenkoncentráció napja) és kvalitatív (a pollenszezon átlagos első napja, a pollenszezon átlagos utolsó napja, és a pollenszezon átlagos hossza) térképei Európára
Dr. Komarek Levente:
A Dél-Alföld agrárszerkezetének strukturális változásai a rendszerváltozástól napjainkig
A Dél-Alföldi régió súlyának, szerepének alakulása a hazai agrártermelésben (összehasonlító vizsgálat)
A hazai baromfivertikum jellemző vonásai, különös tekintettel napjainkra
A vidékfejlesztés aktuális kérdései napjainkban
Társadalmi-gazdasági folyamatok térbeli és időbeni változásai egy szabadon választott téma alapján
Dr. Csiba Anita:
Környezetbarát technológiák alkalmazása a mezőgazdaság területén
Környezetbarát technológiák alkalmazása az élelmiszeripar területén
Mezőgazdasági melléktermékek feldolgozása környezetbarát technológiákkal
Ammónia- és egyéb üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az állattartás, takarmányozás, trágyakezelés, trágyatárolás, valamint a feldolgozás során
Sertéshús feldolgozás élelmiszer-biztonsági és minőségi kérdései
Szamosköziné Dr. Kispál Gabriella:
Egy élelmiszer pozícionálása
Agrármarketing a gyakorlatban (egy példán keresztül)
A közösségi agrármarketing jelentősége
Helyi rendezvények, mint a termelők piacai
A szőlő-bor vertikum elemzése
Dr. Monostori Tamás
Az édesburgonya termesztéstechnológiájának fejlesztése
Növényi sejt- és szövettenyésztés (batáta, dísznövények stb.)
Növényi biotechnológia/növénynemesítés aktuális kutatási programjai (GK Nonprofit Kft.-vel közösen)
Szántóföldi és kertészeti növények vetőmagtermesztése adott gazdaságban
ELTE Füvészkerttel (Bp.) és GK Nonprofit Kft.-vel közösen: Bekapcsolódás a selyemvirág (Lagerstroemia sp.) nemesítésébe, szövettenyésztésébe (helyszín: Gabonakutató, Szeged)
Dr. Jakab Péter:
Szántóföldi növények termesztéstechnológiájának bemutatása, értékelése
Szántóföldi növények különböző agrotechnikai reakciójának (vetésváltás, talajművelés, tápanyagellátás, vetésidő, növényszám, növényvédelem, öntözés) vizsgálata
Szántóföldi és kertészeti kultúrák integrált növényvédelme
Gyógy- és fűszernövények termesztéstechnológiájának bemutatása, értékelése