Nappali tagozat


Tisztelt Hallgató!

 

Köszöntöm Önt a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának munkatársai nevében, mint Karunk alapképzésére vagy felsőoktatási szakképzésére sikeresen felvételiző nappali tagozatos hallgatóját.

 

Szükséges Tennivalók Elsősöknek

 

Gratulálunk sikeres felvételijéhez és üdvözöljük a Szegedi Tudományegyetem hallgatói körében! A felvételről szóló döntés a 2021/2022. tanév I. félévére szól, a hallgatói jogviszonya pedig a beiratkozással jön létre. Ennek megszerzéséhez nyújtanak segítséget a tájékoztató következő oldalain olvasható lépések.

Felhívjuk figyelmét, hogy a tájékoztatóban az információk rövid leírását találhatja, részletes információkért kérjük, hogy látogasson el felvett hallgatóinknak szóló portálunkra:

www.u-szeged.hu/felvettek

A beiratkozással, adategyeztetéssel vagy az űrlapok kitöltésével kapcsolatos kérdéseivel, problémáival forduljon a Hallgatói Szolgáltató Iroda ügyfélszolgálati munkatársaihoz, akik munkanapokon 9-15 óráig készséggel segítenek Önnek.

 

Címünk: 6722 Szeged, Ady tér 10. (Tanulmányi és Információs Központ)

Postacím: 6701 Szeged, Pf. 1212

 

Az ügyfélszolgálat telefonszáma: 62/ 54-HSZI (54-4794) Fax: 62/ 544-132

Weboldalunk: http://www.hszi.u-szeged.hu/

E-mail címünk: hszi@hszi.u-szeged.hu

 

Tanulmányi ügyekben az illetékes kar Tanulmányi Osztálya ad segítséget a honlapon megadott elérhetőségeken.

 

A Felvettek honlap tartalmával kapcsolatos kérdéseiket, észrevételeiket a felvettek@rekt.szte.hu e-mail címre várjuk.


 

 • 1. Neptun regisztráció 2021. július 30-tól

 

Nagyon fontos, mert regisztráció nélkül nem tudja használni az elektronikus tanulmányi rendszereket! A regisztráció menetéről itt tájékozódhat: https://oktweb.neptun.u-szeged.hu/neptun/SZTE_Reg.aspx

 

A SZTE-n használt, tanulmányi ügyintézést segítő webes felületen elérhető elektronikus rendszerek:

Elektronikus rendszer

Elérhetősége

Használata a felvételi

időszakban (most):

Neptun©

(Egységes Tanulmányi Rendszer)

 

www.neptun.u-szeged.hu

regisztráció (a kapott azonosítóval és jelszóval használható a Modulo és a CooSpace is);

lehetőség a kurzusfelvételre

Használata a tanév során: kurzusfelvétel, vizsgára jelentkezés, eredmények megtekintése, szakirány választása, pénzügyi adatok megtekintése

 

Modulo©

https://modulo.etr.u-szeged.hu/Modulo2/default/
login/index

1. adategyeztető űrlap kitöltése, 2. időpontfoglalás a beiratkozáshoz,

3. általános szociális helyzetfelmérő kitöltése

4. ehhez csatolható a szociális ösztöndíj pályázat, a bérlet pályázat és a kollégiumi pályázat

 

Használata a tanév során: Adminisztrációs program kérelmek beadásához: űrlapok, beadványok, kérelmek, pl. hallgatói jogviszony igazolás-igénylés, pályázatok

 

CooSpace©

 

www.coosp.etr.u-szeged.hu

 

Központi beiratkozási információk és

SZTE+ színterek megtekintése

Használata a tanév során: Ez egy információs rendszer, virtuális színtereket tartalmaz: itt találhatók a tantárgyak kurzusleírásai, az oktatók által közzétett információk, a hallgatóknak szóló hirdetmények.

 

 • 2. Modulo adategyeztető űrlap kitöltése, időpontfoglalás: 2021. augusztus 2 - 21-ig

 

A Neptun regisztrációt követő második lépés a beiratkozást megelőzően, mely során az adatok kötelező egyeztetését előre elvégezzük a Modulo adategyeztető űrlapon, melynek kitöltése az adminisztratív ügyintézés előfeltétele. Az űrlap kitöltéséhez itt talál segítséget: http://www.u-szeged.hu/informaciok/beiratkozas/beiratkozas

A beiratkozáshoz időpontot kell foglalnia a Modulo-ban az ott megadott időszakban.

Bővebb információk: www.u-szeged.hu/felvettek (Első lépéseim/Beiratkozás)

Figyelem! A beiratkozás mindenki számára kötelező, az új szakra jelentkező vagy a visszajelentkező hallgatók számára is!

 • 3. Kurzusfelvétel (Rangsoros: 2021. augusztus 23 - 28.) (Versenyalapú: 2021. augusztus 30. -szeptember 19.)

 

A szorgalmi időszakot megelőző két hétben már lehetősége nyílik felvenni a kurzusait a Neptunban, tehát nem kell megvárnia a beiratkozást. Kurzusait a fenti időszakban bármikor felveheti. További információkat a www.u-szeged.hu/felvettek oldalon is talál. (Tanulmányaim menü, Neptun, CooSpace, Modulo bemutatása).

Órarendje kötött, nem Önnek kell összeállítania és a kari honlapon lesz látható.

Alapképzésben a szakmai tárgyak mellett egyéb kötelező kurzusokat is teljesíteni kell, ilyen a nappali tagozatosok esetében a testnevelés. A hallgatók két féléven keresztül kötelesek valamilyen testnevelés kurzust elvégezni tanulmányaik során. A kurzus két félévi teljesítése a Karon történik majd. A testnevelés tárgyat ajánlott az 1-2. félévben teljesíteni.

A kötelező kurzusok mellett a nyelvtanulás terén is támogatjuk hallgatóinkat. Angol nyelv tanulását biztosítjuk minden hallgatónknak.

Hetesi gyakorlat teljesítése minden félévben szükséges. Szakonként eltérően töltik majd a gyakorlatukat. Kérem, szíveskedjék beszerezni egy „munkaruhát és cipőt/gumicsizmát”, melyben a szakjának megfelelő hetesi gyakorlatot töltheti majd le. Az előírt egészségügyi alkalmassági vizsgálat menetéről külön tájékoztató levelet küldünk.

 

 • 4. Beiratkozás 2021. augusztus 28. (szombat), 2021. augusztus 30 (hétfő) – szeptember 03. (péntek)

 

A beiratkozás adminisztratív részének helyszíne a József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Szeged, Ady tér 10.). Az adminisztratív ügyintézés a felvételi eljárás során megadott hivatalos adatok ellenőrzését, az eredeti dokumentumok bemutatását és a beiratkozási lap aláírását jelenti. Az adminisztratív ügyintézés előfeltétele a Modulo adategyeztető űrlap kitöltése.

Kérjük, hozza magával az alábbi dokumentumokat:

 • személyi igazolvány, külföldi hallgatók esetén útlevél, lakcímkártya - kötelező!
 • TAJ kártya, adókártya
 • eredeti érettségi bizonyítvány, oklevéllel rendelkező hallgató esetében felsőfokú végzettséget igazoló oklevél, nyelvvizsga bizonyítvány(ok);

 

 • minden dokumentumról 1-1 db. jó minőségű fénymásolat.

 

Figyelem! Eredeti dokumentumok hiányában a beiratkozásra nincs lehetőség!

 

Kérem, a foglalt időpont előtt 10-15 perccel legyen a TIK előtt. Csak azokat engedik az épületbe, akik az idősáv névsorában szerepelnek. Ha elkésik, új időpontot kell foglalnia.

 

 • 5. Kari Tájékoztató

 

Gólyatábor

Örömmel tájékoztatom, hogy idén megrendezésre kerül a kari Gólyatábor, melynek időpontja: 2021. augusztus 15-18. és helyszíne: Békés, Dánfok. Kérem, ha teheti, vegyen részt a Gólyatáborban! A részletekről külön e-mailt fog kapni, valamint a Kari honlapról is tájékozódhat majd.

A tanév kezdete, első napok

A tanév 2021. szeptember 6-án (hétfőn) 8.00 órakor kezdődik. Órarendjét a honlapon láthatja majd. Az órarend kötött, minden hallgatónak kötelező.

A Kari ünnepélyes tanévnyitó és eskütétel 2021. szeptember 6-án 16 órakor kerül megrendezésre Hódmezővásárhelyen (kérem, ünnepélyes öltözetről gondoskodni szíveskedjék). A megjelenés kötelező!

Az alapképzéses hallgatók az Egyetemi Tanulmányi Alkalmassági Tesztet a Karon fogják kitölteni a szorgalmi időszak első hetében, kérem ne jelentkezzen a szegedi időpontokra!

 

 • 6. Kreditátviteli kérelmek beadása (Modulo): 2021. augusztus 23. - szeptember 05.

 

Ha korábban már folytatott felsőfokú tanulmányokat és az ott teljesített tantárgyait szeretné elismertetni Karunkon, kérem, szerezze be minden elismertetni kívánt tantárgy hivatalos tematikáját és a leckekönyv/elektronikus leckekönyv kivonattal együtt töltse fel a Modulo rendszerbe. (Most elég csak az 1. félév tárgyait elismertetnie. Ha több félév elismertetését szeretné, akkor kérem, hogy a Tanulmányi és Továbbképzési Osztállyal vegye fel a kapcsolatot.)

 

 • 7. Információk az állami ösztöndíjas hallgatók számára elérhető támogatásokról

 

Elsős hallgatóink pályázhatnak szociális ösztöndíjra, ennek színtere a Modulo, alapfeltétele az általános szociális helyzetfelmérő űrlap kitöltése és a kért igazolások csatolása. A szociális ösztöndíj feltételeiről, jogosultsági kérdéseiről és határidejéről itt tudhat meg többet: www.u-szeged.hu/felvettek (Pénzügyek kezelése).

 

 • 8. Kollégiumi jelentkezés (Modulo): 2021. július 23. – augusztus 5.

 

Az SZTE Mezőgazdasági Kar saját kollégiummal rendelkezik (6800 Hódmezővásárhely, Petőfi út 10-12.). Ha Ön állami ösztöndíjas vagy önköltséges hallgatóként nyert felvételt a Karra, és igényelni szeretne kollégiumi elhelyezést, akkor a Modulo rendszerben ki kell töltenie az általános szociális helyzetfelmérő adatlapot a tájékoztatók szerint. (Modulo/Beadás/EHÖK/Általános szociális helyzetfelmérő adatlap)

 

A kollégiumi elhelyezéssel kapcsolatban felmerülő kérdésekre kérem, Dr. habil. Jakab Péter általános dékánhelyettes, kollégiumvezetőnek írjon a jakab.peter@mgk.u-szeged.hu e-mail címre.

Amennyiben felvételt nyert a Kari kollégiumba, akkor 2021. szeptember 2-án (csütörtökön, 8.00 és 15.00 óra között), szeptember 3-án (pénteken 8.00 és 13.00 óra között) és szeptember 6-án (hétfőn 8.00 és 15.00 óra között) lesz lehetősége beköltözni.

Beköltözéskor kérem, hogy az alábbi letölthető űrlapot kitöltve hozza magával:

http://www.mgk.u-szeged.hu/download.php?docID=46421

Külön felvételi értesítő levelet nem küldünk. Kérem, hogy ágyneműt és ágyneműhuzatot hozzon magával, ugyanakkor más berendezési tárgyat, elektromos eszközöket elegendő a félév során később behoznia.

További tájékoztatás és szabályzat a honlapon olvasható. http://www.mgk.u-szeged.hu/karunkrol/szervezeti-felepites/kollegium

 

 • 9. További információk önköltséges hallgatóknak

 

Tájékoztatjuk, hogy amennyiben önköltséges képzésre nyert felvételt, az önköltség befizetésének lehetőségeiről az SZTE Hallgatói Szolgáltató Iroda oldalán talál részletes tájékoztatást. A 2021/2022. tanévben minden hallgatónak automatikusan, kérelem nélkül, három részletben kell befizetnie az önköltséget, az alábbi beérkezési határidőkkel:

 

 1. részlet (50%) 2021. szeptember 10.
 2. részlet (25%) 2021. október 11.
 3. részlet (25%) 2021. november 10.

 

Az önköltséget a Neptun/Pénzügyek részben fizetheti ki bankkártyával.

 

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az aktív hallgatói státusz feltétele a beiratkozás, legalább 1 kredit értékű kurzus felvétele, valamint önköltséges hallgatók esetén az önköltségi díj első részletének befizetése és annak beérkezése. Hallgatói jogviszony igazolás kiadása, diákigazolvány érvényesítés kizárólag aktív hallgatói státusz esetén lehetséges.

 

 • 10. Egyetemi tanévnyitó – fakultatív részvétel

 

A Szegedi Tudományegyetem 2021/2022. tanév tanévnyitó ünnepségére 2021. szeptember 04. napján, szombaton 10.00 órakor kerül sor a József Attila Tanulmányi és Információs Központban (Szeged, Ady tér 10.)

Bármilyen kérdés esetén kolléganőim készséggel tájékoztatják a 62/532-990 telefonszámon elérhető Tanulmányi és Továbbképzési Osztályon vagy a to@mgk.u-szeged.hu e-mail címen.

Amennyiben nem kíván élni a felvételi lehetőségével, akkor kérem, minél hamarabb nyilatkozzon, hogy nem kíván beiratkozni a Karra. (to@mgk.u-szeged.hu )

 

A nyárra tartalmas időtöltést, tanulmányaihoz sok sikert és jó egészséget kívánok!

 

Hódmezővásárhely, 2021. július 23.

Üdvözlettel:

 

Dr. habil. Komarek Levente s.k.

oktatási dékánhelyettes

SZTE Mezőgazdasági Kar

Események

Rendezvénynaptár *