Bezár

Hírarchívum

szte_vivo_klub_borito

Vívásban is sikeresen szerepeltek az SZTE hallgatói a MEFOB-on

Vívásban is sikeresen szerepeltek az SZTE hallgatói a MEFOB-on

2024. május 15.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem sportolói is részt vettek az idei Vívó MEFOB-on, ahol szép eredmények születtek. Az SZTE Vívó Klub edzésén jártunk, ahol Nagy Zsolttal, a klub alelnökével és három hallgatóval is beszélgettünk a versenyen szerzett élményekről.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB) a vívásban is jól szerepelt a Szegedi Tudományegyetem. A női párbajtőr csapat 3. helyen végzett, férfi tőr kategóriában Hanzl András 3. lett, a férfi tőr csapat pedig a 2. helyezést szerezte meg. Az edzésen Nagy Zsolttól, az SZTE Vívó Klub alelnökétől megtudtuk, hogy a jövői évi Vívó MEFOB rendezését az SZTE is megpályázza. Továbbá az is a tervek között szerepel, hogy szeptembertől az SZTE hallgatóinak testnevelés kurzusként is felvehető lesz a vívás. Nagy Zsolt azt is elmondta, hogy a következő szegedi versenyt, a Fülöp Mihály MK Serdülő tőr Országos Bajnokságot júniusban tartják, erről a versenykiírás itt található. 2020-ban már bemutattuk az SZTE Vívó Klub történetét, cikkünkben számos érdekes információ olvasható a klubról.

szte_vivo_klub6

Machalik Borbála, András Bence és Róna Aliz.

Az edzésen Machlik Borbála, az SZTE TTIK kémia alapszakos hallgatója elmondta, hogy még általános iskola 6. osztályában kezdett el vívni, a motivációját pedig az olimpiákon látott vívók hozták meg a sporthoz. Példaképei között megemlítette Imre Gézát és Szilágyi Áront, akik sokak számára meghatározó szerepet töltenek be a hazai vívás történetében. Machlik Borbálának az alapszak után tervben van a továbbtanulás kémia mesterszakon.

szte_vivo_klub3

Róna Aliz és Machalik Borbála

– Ahhoz, hogy valaki sikeres legyen a vívásban, sok gyakorlásra és edzésre van szükség, valamint megfelelő koncentrációkészségre. Az idei MEFOB nagyon jó élmény volt, egyéniben 7. helyezést értem el, csapatban pedig 3. lettünk. Ezzel az eredménnyel elégedett vagyok – mondta el Machlik Borbála.

Róna Aliz, az SZTE ÁOK negyedéves orvostanhallgatója szintén általános iskola 6. osztály környékén kezdett el vívni. A motivációja hasonlóan az olimpia volt, azon belül pedig Szilágyi Áron teljesítménye volt számára meghatározó élmény. A vívásban szerinte kiemelten fontos a szorgalom és a kitartás ahhoz, hogy valaki eredményeket érjen el. Róna Aliz a tanulmányai után gyerekekkel szeretne majd foglalkozni orvosként.

szte_vivo_klub4

– Nagyon jó élmény volt a MEFOB. Kicsit stresszeltem, mert előtte régen versenyeztem, de most motiváló volt a verseny hangulata, és jó élmény volt közösen a lányokkal szerepelni. Egyéniben 8. lettem, csapatban pedig a 3. helyet értük el – tudtuk meg Róna Aliztól.

András Bence szintén az SZTE ÁOK negyedéves orvostanhallgatója, gimnazistaként kezdett el vívni, amikor 16 éves volt. Egy sorozat nézése közben megtetszett neki a vívás, majd amikor elment egy edzésre, magával ragadta a vívás hangulata, és ott ragadt. András Bence a tanulmányai elvégzése után Szegeden szeretne elhelyezkedni aneszteziológusként.

szte_vivo_klub5

András Bence

– A MEFOB nekem is pozitív élmény volt. Egyéniben nem sikerült a legjobb 32-be bekerülni, ott egy döntő tussal kaptam ki, viszont csapatban 9. helyen végeztünk. Ez nagy felüdülés volt az egyéni szereplés után – tette hozzá András Bence.

Mátó Gábor

Fotó: Valkó Vivien

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek