Bezár

SZTEhírek

KJA-Number-5628

„Akik arra születtek…” – Szegeden kezdődött a pedagógushallgatóknak szóló rendezvénysorozat

„Akik arra születtek…” – Szegeden kezdődött a pedagógushallgatóknak szóló rendezvénysorozat

2024. május 16.
2 perc

Több mint 140 végzős pedagógushallgató részvételével elkezdődött Szegeden az „Akik arra születtek…” Pedagógus álláshelyek 2024. című rendezvénysorozat. A Belügyminisztérium köznevelési szakterülete a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért felelős szakterületével, valamint kilenc pedagógusképzést folytató felsőoktatási intézménnyel együtt, a pedagógusképzésben részt vevő hallgatók számára egy olyan rendezvénysorozatot hívott életre, amely keretében konkrét és naprakész információkkal szolgálnak a munkáltatók. A rendezvénysorozat célja, hogy a pályára készülők megismerjék a pedagógus-életpálya belső értékeit, és ezzel a hivatásukra való felkészülés során az elköteleződésük megerősödjön.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az elmúlt években meghozott kormányzati intézkedéseknek köszönhetően egyre vonzóbbá és népszerűbbé vált a pedagóguspálya. Az idei évben a jelentkezők körében a második legnépszerűbb képzés a pedagógusképzés, több mint 17 ezren jelölték meg első helyen a tanárképző intézményeket. Ez valamennyi pedagógiai területre hatással lesz, várhatóan növekedni fog a tanítók, a köznevelésben és a szakképzésben dolgozó tanárok, a gyógypedagógusok és az óvodapedagógusok száma.

KJA-Number-5866

Fontos, hogy a pedagógusképzésben részt vevők választott hivatásukban képzettségüknek megfelelően helyezkedjenek el, megtalálják a számukra legmegfelelőbb munkahelyet, valamint az is, hogy a régió köznevelési intézményei és fenntartóik is megismerhessék a jelölteket, konkrét, személyre szóló ajánlatot tehessenek leendő pedagógusok számára.

KJA-Number-5718

Dr. Balatoni Katalin, a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára

Szegeden Dr. Balatoni Katalin, a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára nyitotta meg a rendezvénysorozatot, majd Prof. Dr. Széll Márta, a Szegedi Tudományegyetem stratégiai rektorhelyettese köszöntötte a megjelenteket. Báló András, a Kulturális és Innovációs Minisztérium főosztályvezetője a tanárképzés megújításáról tartott előadást; a Szegedi Tankerületi Központ igazgatója, Plesovszkiné Ujfaluczki Judit a regionális elhelyezkedési lehetőségekről tájékoztatta a résztvevőket; Uzsalyné Pécsi Rita PhD neveléskutató és Marik Laura, „#kérjegydaltatanártól” pedig motivációs előadásaikkal tették teljessé a rendezvényt.

KJA-Number-5904

Prof. Dr. Széll Márta, az SZTE stratégiai rektorhelyettese

Az álláslehetőségekről konkrét és naprakész információkkal szolgáltak az érdeklődőknek a régióban működő köznevelési intézmények fenntartói, köztük tankerületi központok, szakképzési centrumok, egyházi intézményfenntartók és magánintézmények fenntartói, továbbá az Alapítványi és Magániskolák Egyesülete és a Magyar Waldorf Szövetség. Jelen volt a Nemzeti Pedagógus Kar óvodai tagozata is, amelytől a hallgatók az óvodákkal, az óvodai neveléssel összefüggő kérdésekről kaphattak információkat.

SZTEinfo

Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek