nagykoveteink

TDK Nagyköveti Program

Nagyköveti Programunk célja a tehetséggondozás, valamint a kutatói életpályamodell és a tudományos munka népszerűsítése a középiskolások számára.

A tehetséges diákok felfedezése és segítése az elhivatott tanárok nélkül nem lenne lehetséges, ezért az SZTE MGK számára kiemelten fontos, hogy ezt a kialakuló munkakapcsolatot szorosabbá és produktívabbá tegye. Szeretnénk minden eszközzel támogatni azokat a pedagógusokat, akiknek céljuk, hogy érdeklődő diákjaikat segítsék és pártfogolják, hogy rátaláljanak a tudományos pályára.


Na, de ki is az a TDK Nagykövet?


A TDK nagyköveti címet olyan középiskolai tanárok kapják, akik lelkes munkájukkal hozzájárulnak a tudomány népszerűsítéséhez diákjaik körében. Akik felismerik, támogatják és mentorálják a tehetségeket, hogy azok felfigyelhessenek a (tovább)tanulásban rejlő lehetőségégekre, az akadémiai pálya szépségeire. Folyamatosan épülő kapcsolatrendszerünknek hála elsőkézből kapnak információt a legfontosabb tanulmányi versenyekről, így a TDK-ról is. Nagyköveteink szorosan együttműködnek a Szegedi Tudományegyetem oktatóival, munkájukat, pl. zsűriként, segítik, részt vesznek programokon és továbbképzéseken, melyek segítik őket céljaik megvalósításában.

 

Hogyan tudjuk mi támogatni a Nagykövetek munkáját?


Folyamatos és aktív kommunikáció az SZTE Mezőgazdasági Kar oktatóival, pontos tájékoztatás a versenyekről, időpontokról. Kifejezetten a Nagykövetek számára szervezett programokon való részvétel, melynek célja, hogy a Kar oktatói és a Nagykövetek személyesen is találkozhassanak, konzultálhassanak, tapasztalatot cserélhessenek. A Középiskolai Mentorprogram révén a tehetséggondozó és felkészítő munka egy részét átvállaljuk és segítünk a megfelelő színvonalú TDK dolgozatok elkészítésében.


Jelentkezzen TDK Nagykövetnek!

Keressen minket e-mailben: tdt.mgk@szte.hu