szept22

Teremavató ünnepséggel és konferenciával emlékezünk az SZTE Mezőgazdasági Kar megújult tereinek névadóira

„Elődeink nyomában – Az állattenyésztés és a takarmányozás oktatásának, kutatásának múltja és jelene Hódmezővásárhelyen” címmel rendez teremavató ünnepséget és konferenciát a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara.


Az ünnepség 2021. szeptember 22-én, szerdán, délelőtt 10 órakor kezdődik, az SZTE Mezőgazdasági Karának Andrássy út 15. szám alatti épületében. Köszöntőt Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, megnyitóbeszédet Dr. Mikó Edit az SZTE Mezőgazdasági Kar dékánja mond.


A délelőtti konferencián karunk megújult tereinek, a Takarmányvizsgáló Laboratóriumnak a névadójára, Kovács Gáborra emlékezünk két előadással, majd Új utakon az SZTE MGK Takarmányvizsgáló Laboratóriuma címmel szintén egy előadáson mutatja be a megújult létesítményt a laboratórium-vezető.


A délutáni előadásokkal pedig Sófalvy Ferencnek, az „A” előadó névadójának állítunk emléket.


A teremavató ünnepség kísérő rendezvényeként szintén délután nyílik meg a Magyartarka kiállítás, illetve ehhez kapcsolódó szakmai előadásokon vehetnek részt az érdeklődők. Zárásként Jakab István, az Országgyűlés alelnökének ünnepi beszédét hallhatják a megjelentek, majd a Sófalvy Ferenc-, és a Kovács Gábor-emléktábla avatása következik.


Végül szekcióüléseken tudhatnak meg érdekességeket, friss kutatási eredményeket a résztvevők a többi között az édesburgonya dél-alföldi múltjáról, jelenéről és jövőjéről.


A Meghívó ITT elérhető

Események

Rendezvénynaptár *