TDK_borito_ok_25

Megújítottuk a Tudományos Diákköri Konferencia pályázati felhívását

Ösztöndíjat nyerhetnek az SZTE Mezőgazdasági Karára a legjobb TDK dolgozatokat író középiskolások, tandíjkedvezményt kaphatnak karunk szakirányú továbbképzéseire az OTDK-n résztvevő hallgatók.

Ösztöndíjat nyerhetnek az SZTE Mezőgazdasági Karára a legjobb TDK dolgozatokat író középiskolások


Versenyezni hívja a középiskolás diákokat a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának Tudományos Diákköri Tanácsa. A diákköri tevékenység célja a tananyagon túlmutató tudományos kutató munka elősegítése, amely egyben a tehetséggyarapítás és a szakmai utánpótlás fontos színtere is. TDK dolgozataik megírásával a diákok már középiskolai tanulmányaik során betekintést nyerhetnek a tudományos életbe. A legalább öt, de legfeljebb tíz oldal terjedelmű esszéket, a mezőgazdaság, a természetvédelem, a vadgazdálkodás, vállalatgazdálkodás vagy a településfejlesztés témakörében is megalkothatják a tanulók, de mesélhetnek saját gazdaságukról, illetve akár megálmodhatják saját jövőbeli vállalkozásukat is. A lehetséges témák tárházának a hungarikumoktól egy-egy kézműves mesterség bemutatásáig csak a fantázia szab határt.

sajtotajekoztato_1

Valamennyi hazai és határon túli középiskola nappali tagozatos hallgatója pályázhat egyénileg vagy csoportosan (maximum 3 fő). A pályamunkák elbírálásakor kitétel, hogy az eredmények saját vizsgálatokon, gondolatokon, következtetéseken alapuljanak. A versenyen való részvétel ingyenes. A dolgozatokat 2021. november 21-éig a tdt@mgk.u-szeged.hu e-mali címre kell elküldeni.


sajtotajekoztato_3

A benyújtott dolgozatokat szakmai zsűri értékeli. A legjobb munkák szerzői dolgozatukat a 2021. december 8-án tartandó Tudományos Diákköri Konferencia Középiskolai Szekciójában előadás formájában mutatják majd be, karunk Hódmezővásárhely, Andrássy út 15. szám alatti székhelyén. (A szóbeli prezentáció pontos időpontjáról később értesítjük a versenyzőket és felkészítő tanáraikat.) A jelenleg érvényes protokoll alapján, a rendezvényt jelenléti formában tervezzük megtartani.


Az első három helyezett, sikeres felvételi esetén ösztöndíjat nyer a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karára. Az I. helyezett 100 ezer forint, a II. helyezett 75 ezer forint, a III. helyezett pedig 50 ezer forint ösztöndíjat kap ajándékba.


A részletes pályázati kiírás a www.mgk.u-szeged.hu oldalon, a „Tudományos diákkör” fülre kattintva, a „Formai követelmények” címszó alatt érhető el.


A pályázat ITT letölthető


Tandíjkedvezményt kaphatnak az SZTE Mezőgazdasági Kar szakirányú továbbképzéseire az OTDK-n résztvevő hallgatók


Az SZTE Mezőgazdasági Kara idén is megrendezi meghatározó, tudományos versenyét. A konferenciára elsősorban az agrárium, a vidékfejlesztés, a természetvédelem, az ökonómia és vadgazdálkodás területéről várunk pályamunkákat. A felhívás nemcsak karunk hallgatóinak szól, versenyünk nyitott minden olyan versenyző számára, aki tudományos munkáját a fenti témakörökben végzi. A végzős BSc-s hallgatók szakdolgozatukat is benyújthatják tudományos diákköri munkának. A formai és tartalmi követelmények az alábbi linken érhetők el: http://www.mgk.u-szeged.hu/download.php?docID=76211

A pályamunkákat csak elektronikus formában kell benyújtani a tdt@mgk.u-szeged.hu e-mail címre, 2021. november 12-én éjfélig. A benyújtott dolgozatokat szakmai zsűri értékeli. A legjobb munkák szerzői dolgozatukat a 2021. december 8-án tartandó Tudományos Diákköri Konferencián előadás formájában mutatják be.


Az SZTE Mezőgazdasági Kar hallgatói a sikeres TDK szerepléssel mentesülnek a szakdolgozatvédés alól. Az Országos Tudományos Diákköri Konferencián résztvevő hallgatók az SZTE Mezőgazdasági Kar szakirányú továbbképzésein tandíjmentességet nyerhetnek a képzés utolsó félévére.


A jelenleg érvényes protokoll alapján a konferenciát jelenléti formában tervezzük megtartani.


A pályázat ITT letölthető


sajtotajekoztato_2sajtotajekoztato_4sajtotajekoztato_5sajtotajekoztato_6

Események

Rendezvénynaptár *