Facebook_Ad_10

Galambot reptethettek a diákok az SZTE MGK II. Kari Nyílt Napján

Az érdekességek mellett a jelentkezési határidőről és Karunk képzési portfóliójáról is tájékoztatást kaptak a leendő hallgatók.

Fontos határidőkről esett szó az SZTE Mezőgazdasági Kar II. Kari Nyílt Napján. 2021. december 21-én nyílik meg a jelentkezési felület a felvi.hu oldalon, az elektronikus jelentkezéseket egészen 2022. február 15-éig lehet majd benyújtani. A hitelesítésre február 20-áig, míg a hiányzó dokumentumok feltöltésére és a sorrend módosítására a jövő év július 7-éig lesz lehetősége az érintetteknek – tájékoztatott a december 17-ei Nyílt Napon Mészárosné Herbich Katalin a Tanulmányi Osztály vezetője.


IMG_4237IMG_4125


Dr. habil. Komarek Levente, oktatási dékánhelyettes a rendezvényen a többi között bemutatta a Kar képzési portfólióját. Kiemelte, alapképzésben egy tantárgyból emelt szintű érettségi és 280 pont, felsőoktatási szakképzésben pedig legalább 240 pont szükségeltetik a sikeres felvételihez. Alapképzésben négy, felsőoktatási szakképzésben pedig három szakot kínálunk a hallgatóknak a jövő év szeptemberi kezdéssel, amelyek közül az agrár- és üzleti digitalizáció alapképzési szakunk először indul a Karon, és az országban egyedülálló ismereteket kínál a precíziós mezőgazdaság területén nyújtva piacképes tudást a hallgatóknak. Valamennyi 2022 szeptemberében induló képzésünk elérhető nappali és levelező, illetve államilag támogatott és önköltséges formában is. Hozzátette, Karunk 2000-től az SZTE főiskolai Karaként, 2005-től pedig egyetemi Karként működik, amely nemcsak a képzési kínálat megújítására jelent garanciát, de folyamatosan újulnak meg a Mezőgazdasági Kar Andrássy úti épületének terei is. Ennek jegyében avathattunk új takarmányvizsgáló laboratóriumot és új informatikai labort ebben a tanévben, de megújult a Sófalvy előadóterem is, ahol már XXI. századi körülmények között folyhat az oktatás. Egyebek mellett hagyományainkról, gyakorlatorientált képzéseinkről és campusunk felépítéséről illetve a végzettek gyors elhelyezkedési lehetőségeiről is mesélt a diákoknak az oktatási dékánhelyettes. Dr. habil Komarek Levente felhívta a figyelmet arra, hogy két pályázat is ösztöndíj-lehetőségeket kínál az érdeklődő középiskolások számára, a TDK versenyfelhívására 2022. január 31-ig, a Gazdálkodj okosan! pályázatra pedig 2022. március 31-ig nyújthatják be dolgozataikat a diákok. Értékes ösztöndíjak találnak majd gazdára, hiszen mindkét pályázat esetében az 1. helyezett 100.000 Ft, a 2. helyezett 75.000 Ft, a 3. helyezett 50.000 Ft ösztöndíjat nyer, melyet a Kar hallgatójaként fog megkapni, a sikeres felvételi után.


IMG_4193IMG_4190IMG_4134


Dr. Hupuczi Júlia tudományos munkatárs a Nyílt Napon elmondta, hogy az agrár- és üzleti digitalizáció kivételével nappali tagozaton partnercégeink bevonásával a képzések választhatók duális és kooperatív képzési formában is. A duális képzésben tanuló hallgatók már diákéveik alatt különböző cégeknél szerezhetnek a tanulás mellett gyakorlati és munkatapasztalatot. Mindezért pénzbeni juttatást kapnak, de jogosultak lesznek a további ösztöndíjakra is.


IMG_4223IMG_4212Dr. Benk Ákos, főiskolai docens „Versenyzés postagalambokkal” című előadásában beszélt a galambászat múltjáról és jelenéről, a posta- és röpgalambok, illetve a dísz- és húsgalambok fizikai jellemzőinek és hasznosításának különbségeiről. A díjnyertes tenyésztő a többi között azt is elmondta, hogy a galambok kiváló alapul szolgának a genetikai kísérleteknek, hiszen fél év alatt megtörténik a generációváltás, így gyors eredményeket lehet elérni a kísérletek során. A nem hétköznapi szemléltetéssel érdekessé tett interaktív előadáson még galambot is reptethettek a diákok az SZTE MGK II. Kari Nyílt Napján.
IMG_4166IMG_4145IMG_4138IMG_4128
galamb_Akos

Események

Rendezvénynaptár *