borito_2

Vizsgálatok, módszerek

 

 

Laboratóriumunk két részlegén a következő vizsgálatok közül választhat:

 

A vizsgált termék

A vizsgált jellemző

A vizsgálati módszer

Takarmányok és alapanyagaik

Szárazanyag/nedvességtartalom

MSZ ISO 6496:2001

Nyershamu

MSZ ISO 5984:1992

 

Nyersfehérje

MSZ EN ISO

5983-2:2009

(Kjeldahl)

Nyerszsír

MSZ 6830/6 (Soxhlet)

Nyersrost

MSZ EN ISO

6865:2001

(Gerhardt Fibretherm FT12 rost- és rostfrakció meghatározó készülék)

Rostfrakciók (NDF, ADF, ADL)

MSZ EN ISO

16472:2006

MSZ EN ISO 13906:2009

Gerhardt Fibretherm FT12 rost- és rostfrakció meghatározó készülék

β-karotin

MSZ 6830/14-84 (UV-1900 UV-VIS-NIR spektrofotométer )

Keményítő

MSZ 6830/18 (PL-1 körpolariméter)

Tej

Fehérje

Lactoscope FTIR

Zsír

Laktóz

SNF (zsírmentes szárazanyag)

Sűrűség

Zsírsavprofil

Shimadzu Nexis GC-2030